PREMIJER LIGA

Edi Hau je preporodio Njukasl, ali su tri poraza u nizu malo pokvarila utisak

"Vukovi" su i u ovom šampionatu u gornjoj polovini tabele, a ukoliko nastave u ovom ritmu mogli bi i do mjesta u Evropi, pa čak i da se bore za Ligu prvaka

Hvang Hi Čan je postigao dva gola protiv Njukasla u prvom dijelu sezone. Agencije

Piše: G. Š.

8.4.2022

Osam kola ostalo je do kraja engleske Premijer lige, a Vulverhempton i Njukasl mogu da se pohvale da su imali uspješnu sezonu. "Vukovi" su i u ovom šampionatu u gornjoj polovini tabele, a ukoliko nastave u ovom ritmu mogli bi i do mjesta u Evropi, pa čak i da se bore za Ligu prvaka. Četvrtoplasirani Totenhem bježi Vulverhemptonu samo pet bodova, uz meč manje.


Prvi meč 32. kola

S druge strane, Njukasl je preporodio menadžer Edi Hau. Uspio je tim iz opasne zone dovesti do praga opstanka. Tri poraza u nizu malo su pokvarila utisak o Svrakama u 2022. godini. Ekipa sa sjevera Engleske ima sedam bodova više od Barnlija koji je na mjestu koje vodi u Čempionšip, pa nema opuštanja za crno-bijele, nije osiguran ostanak u društvu najboljih.

Prvi meč 32. kola Premijer lige igra se večeras (21 sat) na Sent Džejms parku. Edi Hau ima problema oko veziste Džoa Viloka. On nekoliko sedmica ima problema s koljenom, pa je neizvjestan za današnji duel. Pojačanje iz Atletiko Madrida Kiran Tripijer, zatim Federiko Fernandez i Kalum Vilson su i dalje van stroja, što je veliki hendikep za domaćina.

S druge strane, napadač Migel Amirion je spreman da se vrati na teren poslije bolesti.

Vulverhempton će opet igrati bez suspendovanog napadača Raula Himeneza. Povrijeđeni su Ruben Neves, dok bi u tim mogao da se vrati Nelson Semedo. Mladi nizozemski defanzivac Ki Jana Hever se vratio na treninge, ali je rano da počne da igra, pa Bruno Laž ni na njega ne može da računa u Njukaslu.

Edi Hau je izgubio samo jedan meč na svom terenu u 10 mečeva Premijer lige, i to od šampiona Mančester sitija. Tradicija nije uz "Vukove" koji su bez pobjede protiv današnjeg rivala na pet utakmica. Obje ekipe su postigle makar po gol na svih 13 utakmica u Premijer ligi.


Kvota na 1:1 je 6,25

Devet od 13 utakmica Njukasla i Vulverhemptona su završeni remijima, a na četiri od pet prethodnih utakmica rezultat je bio 1:1. Kvota u Mozzartu da će i ovog puta da bude 1:1 je 6,25. U prvom dujelu sezone, početkom oktobra, "Vukovi" su na svom terenu dobili Njukasl sa 2:1, a oba gola za domaćina djelo je Korejca Hvanga Hija Čana. Gol za "Svrake" djelo je Irca Džefa Hendrika.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.45. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.