PRIJATELJSKI SUSRET

Hajduk i Šahtar će odigrati humanitarnu utakmicu u Splitu

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane "Fudbal za mir"

Hajduk će na Poljudu ugostiti Ukrajince. Twitter

M. K.

8.4.2022

U Splitu će se 1. maja odigrati humanitarna utakmica između Hajduka i Šahtara iz Donjecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniocima Ukrajine, liječnicima, volonterskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je trinaestorostruki ukrajinski prvak, a prenosi Fena.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane "Fudbal za mir".

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olimpiakosa u Atini, nastavit će se 14. aprila protiv Lehije u Gdanjsku te 19. aprila protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

- Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i mitu u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koji je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zaustavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi naše zemlje. Naša poruka je jednostavna: Zaustavite rat u Ukrajini, rekao je izvršni predsjednik Šahtara, Sergej Palkin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.