PREMIJER LIGA BIH

Željezničar uvjedljiv u prvom poluvremenu: Iznenađenje u Tuzli

Radnik je poveo protiv Tuzla Cityja u 10. minuti

Željo blizu nova tri boda na Grbavici. Sport centar

Piše: G. Š.

9.4.2022

Završeno je prvo poluvrijeme na dvije utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH. Željezničar ima ubjedljivo vodstvo protiv Leotara od 3:0. Već u petoj minuti domaćin je poveo na Grbavici. Hajdarević je oduzeo loptu Stanojeviću, proslijedio Štiliću, a Željin veteran potom asistirao Hodžiću, koji trese mrežu gostiju.

Prednost je udvostručena u 23. minuti. Ponovo je akcija krenula od Hajdarevića, koji je dodao do Hodžića, a ovaj za Subašića, koji se lijepo namjestio i poentirao za 2:0. Pet minuta kasnije, novi gol "Plavih". Sjajno je loptu u šesnaestercu podvalio Subašić za Mekića, a vezista Željezničara kroz noge Puletića postiže pogodak. Do kraja poluvremena je publika mogla vidjeti i sjajan potez Štilića, kada je lobovao Puletića u 42. minuti, ali pogodio stativu. 

Na Tušnju iznenađujući rezultat nakon prvih 45 minuta. Radnik je poveo protiv Tuzla Cityja u 10. minuti. Vazda je ubacio iz kornera, Živković glavom pogodio za vodstvo Bijeljinaca. Nakon toga domaćini su preuzeli inicijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol gostiju, koji se zasad

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.