L'EQUIPE

Čelnicima PSG-a prekipjelo: Dosta im je glamuroznog života Nejmara

Smatraju da je vrlo malo pridonio PSG-u, jer u ovih pet sezona, izuzev transfera, dosad stajao klub preko pola milijarde eura.

U PSG-u su svjesni da ovoga ljeta samo jedan klub može dovesti Nejmara. Arhiva

G. Š.

9.4.2022

Prema pisanju uglednog francuskog dnevnika "L'Equipea", Nejmarovi (Neymar) dani u PSG-u su odbrojani. Zvijezda koja je dovedena iz Barcelone u tada najskupljem transferu svih vremena teškom 22 miliona eura, trebao je Parižanima osigurati osvajanje Lige prvaka, no kako vrijeme odmiče, 30-godišnji Brazilac umjesto nogometnih vrlina, sve više pokazuje karakterne mane.

- Kataranima je prekipjelo, piše L'Equipe, te u nastavku teksta, između ostalog, donosi i ovo: 

- Dosta im je njegova glamuroznog životnog stila, koji je u disbalansu s njegovim partijama. Katarani smatraju da Nejmar puno više voli Pariz, nego PSG. Klupski dioničari su doslovce bijesni...

Smatraju da je vrlo malo pridonio PSG-u, jer u ovih pet sezona, izuzev transfera, dosad stajao klub preko pola milijarde eura. Zauzvrat, smatraju, nije donio ono što se od njega očekivalo. Problem je, međutim, ekonomske prirode. U PSG-u su svjesni da ovoga ljeta samo jedan klub može dovesti Nejmara, a to je Njukasl, no nitko ne može Brazilca nakon Pariza zamisliti u radničkom, sjevernom dijelu Engleske, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.