LA LIGA

Barsa u sudijskoj nadoknadi srušila predzadnju ekipu lige

Sve uzbudljivosti u ovom meču između pretposljednje ekipe na tabeli i Barselone dogodile se u nastavku kada je postignuto svih pet pogodaka, a svirana su i čak tri jedanaesterca i to svi za Levante

Barselona slavi pobjedu. AFP

S. S.

10.4.2022

Nogometaši Barselone gostovali su kod Levantea u 31. kolu španjolske La Lige te se iz Valensije vraćaju s tri boda, a pobjedu rezultatom 2:3 su osigurali golom De Jonga u 92. minuti.

Sve uzbudljivosti u ovom meču između pretposljednje ekipe na tabeli i Barselone dogodile se u nastavku kada je postignuto svih pet pogodaka, a svirana su i čak tri jedanaesterca i to svi za Levante. Domaćin je dva iskoristio, dok u 56. minuti, pri rezultatu 1:0, nije bio uspješan Rožer Marti (Roger).

Barselona je uspjela brzo preokrenuti 0:1 u 2:1 golovima Obamejanga (Aubameyang) u 59. i Pedrija u 63. minuti. Ipak, u 83. minuti Lenje (Lenglet) je napravio nepromišljen prekršaj, a Melero je pogodio s jedanaest metara za 2:2. Ni tu nije bio kraj drame na ovoj utakmici jer Barselona je ipak imala zadnju riječ.

U 92. minuti je Žordi Alba (Jordi) ubacio, a Luk de Jong (Luuk) glavom pogodio za pobjedu Barselone koja se na tabeli opet popela na drugo mjesto i ima isti broj bodova kao treća Sevilja, s tim da Katalonci imaju utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.