BARCELONA

Ćavi: Stvaramo polako naviku i mentalitet pobjeđivanja

Ne bih išao tako daleko. On je vrhunski fudbaler. On jeste igrač koji nas čini radosnima i koji pravi razliku. U nedjelju je pomogao i Gavi, rekao je trener Barse

Ćavi: Nismo odigrali kako treba, to je očigledno, ali ovo su tri zlatna boda za nas. Arhiva

G. Š.

11.4.2022

Trener Barcelone Ćavi Ernandez (Xavi Hernandez) bio je sretan što je njegov tim osvojio tri boda na gostovanju Levanteu (2:3), uprkos tome što igra nije bila baš najbolja. Katalonci su do pobjede došli golom Luka de Jonga (Luuk) u 92. minutu.


To je pitanje mentaliteta

- Nismo odigrali kako treba, to je očigledno, ali ovo su tri zlatna boda za nas, rekao je Ćavi i dodao:

- Jasno je da su neki igrači napravili razliku u našu korist, poput De Jonga i golmana Ter Štegena. Kada se pobijedi u nadoknadi vremena, čovjek mora biti zadovoljan, jer je to pitanje mentaliteta.

Na konstataciju da je njegov tim postao previše zavistan od Pedrija kako bi dolazio do pobjeda, trener Barse je odgovorio:

- Ne bih išao tako daleko. On je vrhunski fudbaler. On jeste igrač koji nas čini radosnima i koji pravi razliku. U nedjelju je pomogao i Gavi. Uvijek govorimo igračima da budu spremni da doprinesu, nezavisno od toga koliko igraju.


Ovaj meč me je činio nervoznim

Također, Ćavi je odbacio sugestiju da je Levante lak rival.

- Ovaj meč me je činio nervoznim, a sada sam sretan zbog pobjede. Oni su dobili Viljareal i Altetiko Madrid, nije ovo bio lak meč. Mi nismo bili precizni, ali stvaramo polako naviku i mentalitet pobjeđivanja, zaključuje Ćavi.

Barsa je druga na tabeli sa 60 bodova, koliko ima i Sevilja, ali Katalonci imaju meč manje. Real Madrid je prvi sa 72 boda, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.