ARBITRAŽNI TRIBUNAL

CAS odbio žalbu FK Mladost Doboj Kakanj

CAS je 11. aprila 2022. godine donio odluku da nije nadležan rješavati po žalbi dostavljenoj od strane FK Mladost Doboj Kakanj, te je time potvrdio argumentaciju i navode NSBiH, saopćeno je iz kuće bh. fudbala

Presuda će biti objavljena i na zvaničnoj web stranici CAS-a.. Arhiva

Piše: G. Š.

12.4.2022

U Nogometni savez BiH danas je stigao pismeni otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK Mladost Doboj Kakanj na odluku Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH i neizdavanje licence ovom klubu za takmičenje u m:tel Premijer ligi u sezoni 2020/2021.


Arbitražnog tribunala za sport nije nadležan

- S obzirom na to da je javnost u proteklom periodu bila upoznata o ovom slučaju, obaveza administracije NSBiH je da nakon zaprimljene presude obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport. CAS je 11. aprila 2022. godine donio odluku da nije nadležan rješavati po žalbi dostavljenoj od strane FK Mladost Doboj Kakanj, te je time potvrdio argumentaciju i navode NSBiH. Također, svi ostali zahtjevi FK Mladost u ovom postupku su odbačeni, što potvrđuje ispravnost rada administracije za licenciranje klubova NSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NSBiH, saopćeno je iz NSBiH.


Mladost mora platiti troškove postupka

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK Mladost Doboj Kakanj je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Presuda će biti objavljena i na zvaničnoj web stranici CAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.