SERIJA C

Nemile scene u Italiji: Navijač upao na teren i prijetio smrću igraču

Utakmica na stadionu Komunale Pino Zakerija prekidana nekoliko puta

Redari zaustavili huligana. Gazzettadelsud.it

A. V.

12.4.2022

Čak osam golova, neredi navijača i prijetnje smrću jednom od fudbalera, obilježili su "ludu" utakmicu italijanske Serije C između Fođe i Katanzara.

Utakmica na stadionu Komunale Pino Zakerija nekoliko je puta prekidana zbog pirotehnike i utrčavanja navijača na teren, a pravi haos je nastao u 64. minuti kada su gosti pri vodstvu 1:5 dobili jedanaesterac kojeg je krenuo izvesti Pjetro Iemelo (Pietro Iemmello) koji je do tada već zabio dva gola.

Ovaj 30-godišnji napadač je igrao za Fođu u sezoni 2018/19. i tada je imao nesuglasice s ultrasima. Kada je Iemelčo stavio loptu na bijelu tačku na teren je utrčao navijač koji ga je pokušao udariti, dio medija čak piše da je fudbaler dobio šamar. U posljednji trenutak su ga zaustavili redari, a huligan mu je jasno pokazao "prerezat ću ti grkljan".

Drugi navijač je tada uletio na teren, no i njega su zaustavili redari. Iemelo je prepustio izvođenje kaznenog udarca saigraču, zatim je ubrzo zamijenjen, a pritom je još jedan navijač Fođe pokušao upasti na teren, prenosi Hina.

Italijanski mediji navode kako je Iemelo pod pratnjom izveden s terena i kraj utakmice je čekao u svlačionici.

Gosti su slavili s čak 2:6, a susret je zbog svih prekida trajao više od 100 minuta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.