POSEBAN DAN

Velika čast za Ćiru Blaževića: Gdje god sam išao uvijek sam s ponosom isticao da sam Travničanin

Legendarni trener proglašen počasnim građaninom rodnog Travnika

Ćiro Blažević. ARHIV

A. V.

13.4.2022

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević proglašen je u srijedu počasnim građaninom u rodnom Travniku, na šta je on u video poruci na sebi svojstven način poručio kako je zaslužio to priznanje jer svugdje ističe svoje porijeklo.

Jednoglasno je Općinsko vijeće Travnika potvrdilo Ćiru Blaževića za počasnog građanina kao prvu tačku dnevnoga reda današnje sjednice. U video poruci Blažević se zahvalio za priznanje.

Danas je jedan poseban dan za mene. Moj grad Travnik odlučio mi je iskazati veliku čast i proglasiti me svojim Počasnim građaninom. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svima koji su tome doprinjeli, od načelnika općine Kenana Dautovića, predsjedavajuće općinskog vijeća Vlatke Lovrinović i svih članova vijeća, pa sve do Farisa Hafizadića, unuka moga prijatelja i idola iz mladosti Ede, a koji me o svemu ovome i obavijestio te poduzeo određene organizacijske korake. Imam snažnu potrebu da im svima poručim - niste pogriješili! Gdje god sam išao, a bio sam stvarno svugdje, uvijek sam s ponosom isticao da sam Travničanin. Drago mi je vidjeti da se, evo, i Travnik ponosi sa mnom. Jedino za čime žalim je da moja majka Kata, koja je bila jedna svetica, ovo nije doživjela, ali tješim se time da je možda, od negdje gore, sve ovo ipak vidjela… Znam koliko bi joj to značilo. Još jedanput, od srca, hvala vam svima. Učinili ste mi veliku čast. Neće vas vaš Ćiro nikada razočarati!

Posted by Miroslav Ćiro Blažević on Wednesday, April 13, 2022

- Danas je jedan poseban dan za mene. Moj grad Travnik odlučio mi je iskazati veliku čast i proglasiti me svojim počasnim građaninom. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svima koji su tome doprinjeli, od načelnika općine Kenana Dautovića, predsjedavajuće općinskog vijeća Vlatke Lovrinović i svih članova vijeća, pa sve do Farisa Hafizadića, unuka moga prijatelja i idola iz mladosti Ede, a koji me o svemu ovome i obavijestio te poduzeo određene organizacijske korake. Imam snažnu potrebu da im svima poručim - niste pogriješili! Gdje god sam išao, a bio sam stvarno svugdje, uvijek sam s ponosom isticao da sam Travničanin. Drago mi je vidjeti da se, evo, i Travnik ponosi sa mnom. Jedino za čime žalim je da moja majka Kata, koja je bila jedna svetica, ovo nije doživjela, ali tješim se time da je možda, od negdje gore, sve ovo ipak vidjela… Znam koliko bi joj to značilo. Još jedanput, od srca, hvala vam svima. Učinili ste mi veliku čast. Neće vas vaš Ćiro nikada razočarati - poručio je Blažević.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku. S hrvatskom reprezentacijom je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998 godine.

Izvjesno vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.