ITALIJANSKI MEDIJI

Završena istraga: Tužilac donio neočekivanu odluku o transferu Artura i Pjanića

Problem je nastao kada je finassijska policija utvrdila da je Barcelona prikazala samo 15 miliona troška za Pjanića u prvoj sezoni

Transfer Pjanića i Artura bio pod istragom. Sportcom

M. K.

14.4.2022

Juventus, Napoli i još nekoliko italijanskih klubova pod istragom su zbog ukupno 62 sporna transfera, javljaju italijanski mediji.

U istrazi je i transfer Miralema Pjanića u Barcelonu 2020. godine, odnosno dolaska Artura u kontra smjeru.

Juventus je tada Pjanića procijenio na 60, a Artur je koštao 70 miliona, pa je Juventus Barceloni platio dodatnih 10 miliona eura za Brazilca. Oba kluba su prikazali prihode u punom iznosu transfera, dakle Juventus je zaradio 60 miliona eura od Pjanića, a Barcelona 70 miliona od Artura.

Problem je nastao kada je finansijska policija utvrdila da je Barcelona prikazala samo 15 miliona troška za Pjanića u prvoj sezoni, čime je uspjela da se u tom momentu održi finansijski. Slično je napravio i Juventus, pa je započeta istraga, navodi "Gazzetta dello Sport".

Međutim, tužilac je danas, prema pisanju italijanskih medija, utvrdio da je procjena vrijednosti u transferu Pjanića i Arthura bila fer, što znači da ovaj transfer neće više biti pod istragom, što je dosta iznenadilo fudbalsku javnost u Italiji jer je upravo ovaj transfer bio jedan od važnijih predmeta tokom istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.