STRUČNA ANALIZA

Safet Sušić iz Pariza za "Avaz": Ispadanje Bajerna nije senzacija

Benzema igra u vrhunskoj formi, nikada nije igrao bolje. Modrić isto tako, u 37. godini – stvarno je fenomenalan, konstatira Pape

Sušić: Bilo bi veliko iznenađenje da je Real eliminiran poslije londonske pobjede od 3:1. Arhiva

Piše: G. Šumar

14.4.2022

Legendarni Safet Sušić (67) sinoć je u svom pariskom domu – u krugu porodice, proslavio 67. rođendan. Sa željom da ih dočeka još bar pola od dosadašnjih brzo smo došli do fudbalskih tema. A ovih dana su u centru pažnje revanš-utakmice četvrtfinala Lige prvaka.


Modrić i Benzema

- Bilo bi veliko iznenađenje da je Real eliminiran poslije londonske pobjede od 3:1, odnosno da izgube tri razlike kod kuće - analizira Pape za "Dnevni avaz".

- Malo je neshvatljivo bilo da su se doveli u poziciju da Čelzi povede 3:0 u Madridu, ali eto, uspjeli su prvo da se vrate u utakmicu i kvalificiraju u polufinale.

Stariji igrači "Kraljevskog kluba" – Luka Modrić, Karim Benzema... daju ekipi pobjednički štih.

- Real ima nekoliko vrhunskih igrača, koji imaju veliko međunarodno iskustvo. Malo koja ekipa bi se vratila u utakmicu i prošla dalje nakon 0:0. No, oni su se nekoliko puta vratili iz „ponora“. Sjetite se samo nedavne utakmice s Pari Sen Žermenom... Svi su mislili da je gotovo, a oni su se vratili. Kad imaš vrhunske igrače u ekipi, uvijek možeš napraviti preokret, konstatira Sušić.

Trener Reala Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) u finišu meča pronašao je način da reanimira tim. Spojio je sirovu energiju rezervista Rodriga (Rodrygo) i Eduarda Kamavinge (Camavinga) s majstorstvom Modrića i Benzeme.

- Benzema igra u vrhunskoj formi, nikada nije igrao bolje. Modrić isto tako, u 37. godini – stvarno je fenomenalan, konstatira najbolji fudbaler naše domovine svih vremena, ali i najuspješniji selektor reprezentacije BiH.

Benzema je, ističe, već više od decenije standardni igrač Reala.

- Puno igrača je dolazilo na Bernabe, mnogi su očekivali da će bar nekad izgubiti mjesto u timu, ali to se nije dogodilo. Sama činjenica da je standardan 13 sezona u Realu, to je velika stvar. Benzema stvarno ima vrhunske kvalitete. Kompletan je igrač, tehnički je vrlo jak – pred golom je maltene nezadrživ. Jednostavno, igra u životnoj formi.


Safet Sušić. Arhiva

Emeri i Viljareal

Na pitanje jeste li iznenađeni ispadanjem Bajerna našeg Hasana Salihamidžića od Viljareala (1:0, 1:1), Pape je odgovorio:

- Možda malo, ali ipak 1:0 prije revanša je dobar rezultat. Ispadanje Bajerna jeste malo iznenađenje, ali u svakom slučaju, to nije senzacija. Ipak, riječ je o ekipi iz Španije koju vodi trener Unai Emeri (Emery), koji je nekoliko puta osvajao Ligu Evrope. To je veliko iskustvo... Ne, nije iznenađenje kad jedna španska ekipa eliminira bilo koga – zaključio je Sušić.

Real favorit

 Analizirajući šanse Reala da po 14. put osvoji Ušati pehar, Sušić kratko kaže da se to može dogoditi, ali ima i drugih ekipa.

- Real je jedan od favorita, ali je pitanje da li je i glavni? Po onome što sam vidio do sada, najveće šanse dajem Mančester sitiju. Tu je još i Liverpul – rekao je Pape.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.