EVROPSKA LIGA

Ćavi: Igrali smo na neutralnom terenu

Trener Barcelone šokiran činjenicom da je goste na Kamp Nou bodrilo 30.000 navijača

Ćavi: Klub mora istražiti kako se to dogodilo. AFP

A. V.

15.4.2022

Trener fudbalera Barcelone Ćavi Ernandes (Xavi Hernandez), kao i domaći navijači, ostali su zgroženi činjenicom da je oko 30.000 navijača Ajntrahta ušlo na Kamp Nou i dalo ogromnu podršku svojim miljenicima.

Ajntraht je nakon 1:1 u Frankfurtu slavio s 2:3 na Kamp Nou, s tim da je vodio 0:3, čime se plasirao u polufinale Evropske lige. Katalonska momčad, koja je od trenutka ispadanja iz Lige prvaka najavljivala pohod na trofej u ovom takmičenju, tako se nije uspjela plasirati ni među četiri najbolje.

Iako je po propisima organizator utakmice, a to je Barcelona, trebala omogućiti gostima pet hiljada ulaznica za njihove navijače, u četvrtak navečer je Kamp Nou bio ispunjen s njih čak 30.000.

- Nevjerojatno je ono što smo igrači i ja vidjeli kada smo izašli na travnjak. Navijača Ajntrahta je bilo gotovo podjednako kao naših. To ne smije proći samo tako, to klub mora istražiti kako se dogodilo. Prije ovog uzvrata sam govorio da će nam naši navijači biti ključ na putu do polufinala, a onda se dogodi igranje na neutralnom terenu. Igrali smo na Kamp Nou, ali kao da nismo, kapacitet stadiona kao da je bio ravnomjerno podijeljen. Zbog toga sam žalostan, utučen, zapravo sam šokiran - komentirao je Ćavi nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.