SERIJA A

Legendarni italijanski golman: Džeko i Korea nisu se vidjeli u meču protiv Specije

Nakon što su dobro igrali protiv Verone ranije, Džeko i Korea su dobili povjerenje da predvode napadačku liniju Intera protiv Specije

Markeđani smatra da Džeko i Korea moraju bolje sarađivati. footballnews24

M. K.

18.4.2022

Bivši golman Lacija i Torina, Luka Markeđani (Luca Marchegiani) vjeruje da tandem Edin Džeko - Hoakin Korea (Joaquin Correa), nisu dali Interu  mnogo prednosti u susretu protiv Specije i pored pobjede Intera.

Obraćajući se italijanskoj televiziji Sky Sport Italia, Markeđani je bio kritičan prema nedostatku prisutnosti ovog dvojca u kaznenom prostoru u pobjedi "Nerazura" 1:3 na pomenutom gostovanju.

Podsjetimo, nakon što su dobro igrali protiv Verone ranije, Džeko i Korea su dobili povjerenje da predvode napadačku liniju Intera protiv Specije od prve minute.



Nijedan od njih nije se upisao u listu strijelaca, pobjedu Interu su donijeli Martinez i Sančez (Sanchez), a Markeđani smatra da je problem. 

- Po mom mišljenju, u utakmici poput one u petak, jedan od dvojice napadača između Džeke i Koree trebao je bolje zauzeti svoju poziciju u kaznenom prostoru Specije. Također, Korei nije bilo ni traga u utakmici protiv Specije, rekao je legendarni italijanski golman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.