BROJNA PORODICA

Životna priča Karima Benzeme kao iz filma: Umalo postao kriminalac, ima osmero braće i sestara

Hafid Benzema je rođen u Alžiru, a u Lion, gdje je Karim i počeo profi karijeru, imigrirao je 50-ih godina prošlog vijeka gdje je upoznao Vahidu

Benzema je djetinjstvo proveo u opasnom okruženju. AFP

M. K.

18.4.2022

Napadač Real Madrida, Karim Benzema (33), trenutno je po mnogima najbolji igrač na svijetu, a strani mediji su se mnogo raspisali o ovom Francuzu alžirskog porijekla, pogotovo u posljednje vrijeme kada briljira u dresu Reala.

O karijeri Benzeme zna se manje-više sve, ali ono što mnogi ne znaju tiče se njegovog privatnog života odnosno njegove porodice čija priča zvuči zaista nevjerovatno.

Naime, Benzemini roditelji se zovu Hafid i Vahida Đebara (Wahida Djebbara), a za početak zanimljivo je to da je Benzemi srednje ime Mustafa.

Hafid Benzema je rođen u Alžiru, a u Lion, gdje je Karim i počeo profi karijeru, imigrirao je 50-ih godina prošlog vijeka gdje je upoznao Vahidu.

Karim ima čak osmero braće i sestara, a njihova imena su Gresi (Gressy), Sabri, Farid, Lidija (Lydia), Sofia, Leticija, Nafisa, i Selia (Celia).

Život za Hafida i Vahidu njih nije bio uopšte lagan, a živjeli su agresivnom naselju gdje je bila visoka stopa kriminala,u kojem je jedno vrijeme završio i Karim, ali ga je otac uspio usmjeriti na pravi put.

Karimova braća Gresi i Sabri su također željeli da postanu fudbaleri, ali nisu bili ni blizu kao zvijezda Reala koja je ove godine iako već u zalasku karijere, zablistao kao nikada do sad i trenutno nosi Real prema novom naslovu Lige prvaka i tituli španske La Lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.