LEGENDE ŽIVE VJEČNO

Škijin memorijal 4. i 5. maja u Hrasnici i na Ilidži

Prvog dana turnira bit će upriličeno imenovanje Sportskog centra Igman Ilidža u “Josip Katalinski Škija”

Josip Katalinski Škij. Arhiv

Piše: G. Š.

18.4.2022

Na stadionima u Hrasnici i na Ilidži, u organizaciji Nogometnog saveza BiH, 4. i 5. maja bit će odigran tradicionalni memorijalni turnir “Josip Katalinski Škija” na kojem će učestvovati “U-16” reprezentacije BiH, Makedonije, grada Beograda, te zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Prvog dana turnira bit će upriličeno imenovanje Sportskog centra Igman Ilidža u “Josip Katalinski Škija”.

- Josip Katalinski je i legenda Igmana, gdje je i počeo svoju karijeru. Upravo na ovaj način želimo da se trajno sjećamo našeg Škije. Za vrijeme Memorijala planirali smo u Sportskom centru prikazati i dokumentarni film 'Škija', kako bi se mladi nogometaši mogli što bolje upoznati sa likom i djelom Josipa Katalinskog, rekao je Adnan Osmanović, menadžer Sportskog centra Igman Ilidža.

Josip Katalinski je rođen 1948. godine, a fudbalsku karijeru počeo je u FK Igman na Ilidži.

Njegov talent su primijetili treneri Željezničara koji ga 1964. godine dovode na Grbavicu, gdje je odigrao najblistavije utakmice u svojoj karijeri.

Za svoj Željezničar je odigrao više od 350 utakmica, a postigao je više od 100 golova. Bio je član Željine šampionske generacije iz 1972. godine. Tri godine nakon toga je prešao u Nicu, gdje je 1978. godine okončao fudbalsku karijeru.

U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu i postigao 10 golova.   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.