LEGENDARNI ENGLEZ

Runi je potezom iznova"kupio" navijače Derbija: Stao je pred njih nakon ispadanja i poslao im poruku

Bilo je teških trenutaka. Dali smo sve što smo mogli. Nesreća je što smo ispali, ali sada planiramo da se vratimo, rekao je Runi

Vejn Runi i igrači stali pred navijače Derbija. Twitter

E. Ć.

19.4.2022

Derbi Kounti je jučerašnjim porazom od QPR-a (1:0) u 43. kolu Čempionšipa i zvanično ispao u treći rang engleskog fudbala. 

Međutim, "Ovnovi" i trener tima Vejn Runi (Wayne Rooney) oduševili su fudbalsku javnost, jer se nisu predavali uprkos svim problemima koji su ih zadesili.

Naime, imali su ogromnih finansijskih problema i dugovanja zbog kojih im je rukovodstvo lige oduzelo 21 bod, potom im je uveden embargo na transfere, a praktično nemaju ni vlasnika. 

Do sada su ostvarili 13 pobjeda, velikih pobjeda obzirom na sveukupnu situaciju u i oko kluba, ali nažalost nisu uspjeli da se spase i naprave čudo. Derbi će naredne sezone igrati treći rang engleskog fudbala prvi put nakon 36 godina.

Runi je nakon ispadanja poveo igrače i stao pred navijače tima, te bez ustručavanja preuzeo odgovornost i rekao šta misli. 

- Zahvalni smo vam na podršci koju ste nam pružali tokom cijele sezone. Bilo je je**no teško. Bilo je teških trenutaka. Dali smo sve što smo mogli. Nesreća je što smo ispali, ali sada planiramo da se vratimo - rekao je Runi.

Obraćanje Runija naišlo je na odobrenje navijača Derbija, ali i fudbalskih fanatika koji su bili iznenađeni Runijevom istrajnošću da ostane u timu, iako je davno mogao otići. Čak se povezivao i sa klupom Evertona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.