LEGENDARNI ENGLEZ

Runi je potezom iznova"kupio" navijače Derbija: Stao je pred njih nakon ispadanja i poslao im poruku

Bilo je teških trenutaka. Dali smo sve što smo mogli. Nesreća je što smo ispali, ali sada planiramo da se vratimo, rekao je Runi

E. Ć.

Vejn Runi i igrači stali pred navijače Derbija

Foto: Twitter


Derbi Kounti je jučerašnjim porazom od QPR-a (1:0) u 43. kolu Čempionšipa i zvanično ispao u treći rang engleskog fudbala. 

Međutim, "Ovnovi" i trener tima Vejn Runi (Wayne Rooney) oduševili su fudbalsku javnost, jer se nisu predavali uprkos svim problemima koji su ih zadesili.

Naime, imali su ogromnih finansijskih problema i dugovanja zbog kojih im je rukovodstvo lige oduzelo 21 bod, potom im je uveden embargo na transfere, a praktično nemaju ni vlasnika. 

Do sada su ostvarili 13 pobjeda, velikih pobjeda obzirom na sveukupnu situaciju u i oko kluba, ali nažalost nisu uspjeli da se spase i naprave čudo. Derbi će naredne sezone igrati treći rang engleskog fudbala prvi put nakon 36 godina.

Runi je nakon ispadanja poveo igrače i stao pred navijače tima, te bez ustručavanja preuzeo odgovornost i rekao šta misli. 

- Zahvalni smo vam na podršci koju ste nam pružali tokom cijele sezone. Bilo je je**no teško. Bilo je teških trenutaka. Dali smo sve što smo mogli. Nesreća je što smo ispali, ali sada planiramo da se vratimo - rekao je Runi.

Obraćanje Runija naišlo je na odobrenje navijača Derbija, ali i fudbalskih fanatika koji su bili iznenađeni Runijevom istrajnošću da ostane u timu, iako je davno mogao otići. Čak se povezivao i sa klupom Evertona.

Više o temi Wayne Rooney

NA VRH

Podijeli članak na