PIŠU IZVJEŠTAJE

Upitan status svih selektora

Zaključak Izvršnog odbora je da se za narednu sjednicu dost ave svi materijali, odnosno izvještaji selektora, rekao je Durić

Zeljković, Petev i Durić: Selektor “A” tima uskoro pod lupom bh. fudbalske vlade. NSBiH

Piše: G. Šumar

21.4.2022

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine naložio je selektorima svih reprezentativnih muških selekcija – od U-15, do „A“ tima, da do sljedeće sjednice bh. fudbalske vlade dostave pismene izvještaje, saznaje „Dnevni avaz“.


Konačna odluka

Za razliku od muških selekcija, takmičenja ženskih selekcije su još u toku...

Podsjetimo, selektor reprezentacije BiH U-15 je Igor Janković, U-17 Nermin Šabić, U-19 Ivica Barbarić, U-21 Slobodan Starčević, a „A“ tima Ivajlo Petev (Ivaylo).

- Zaključak Izvršnog odbora je da se za narednu sjednicu dostave svi materijali, odnosno izvještaji selektora, rekao nam je potpredsjednik Izvršnog odbora NSBiH Irfan Durić i dodao:

- Naredna sjednica Izvršnog odbora planirana je za 15 ili 16 dana, početkom maja...

Na pitanje možete li biti bar malo konkretniji, Durić je odgovorio:

- Na posljednjoj sjednici imali smo goste iz FIFA-e i UEFA-e, tako da smo samo načeli, otvorili tu temu, a nastavit ćemo je za dvije-tri sedmice.


Hibridni tereni

Potpredsjednik NSBiH je demantirao informaciju objavljenu u nekim bh. sportskim medijima da selektor naše „A“ reprezentacije Petev ne mora pisati izvještaj.

- Ne, ne – to su neki spinovi. Svi selektori pišu izvještaje – od U-15 do „A“ selekcije, konstatira Durić i dodaje:

- Uglavnom, na posljednjoj sjednici smo bili fokusirani na ugovore za hibridne terene, te na redovnu sjednicu Generalne skupštine Nogometnog saveza BiH.

Smjene i popravni ispit

Durić nije želio komentirati informaciju iz fudbalskih kuloara da će biti smijenjeni selektori svih omladinskih takmičarskih selekcija i reprezentacije BiH U-21 – Šabić, Barbarić, kojem je istekao ugovor, te Starčević.

Navodno, selektor Petev će dobiti još jednu šansu i u junskom, prvom dijelu Ligi nacija bit će na popravnom ispitu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.