ZVANIČNO

Erik ten Hag novi trener Mančester junajteda

Preuzima tim na kraju sezone

Erik Ten Hag. AGENCIJE

A. V.

21.4.2022

Erik ten Hag novi je trener Mančester junajteda, saopćio je zvanično engleski klub.

Ten Hag će 1. jula preuzeti "Crvene đavole". Dolazi iz Ajaksa, a potpisao je ugovor na tri godine uz opciju produženja saradnje.

S obzirom na to da Ten Hagu ugovor s Ajaksom ističe tek naredne sezone, Junajted će na ime obeštećenja platiti "Kopljanicima" 1,7 miliona eura za ovaj transfer.

- Velika je čast biti trener Mančester junajteda. Veoma sam uzbuđen zbog izazova koji su pred nama. Poznajem historiju kluba i strast navijača i apsolutno sam spreman da stvorim tim koji će ostvariti rezultate koje Mančester zaslužuje - rekao je Ten Hag.

Ten Hag je drugi Nizozemac na klupi Mančester junajteda. Prije njega ekipu je vodio Luj van Gal (Louis Van Gaal), koji je 2013. godine naslijedio ser Aleksa Fergusona (Sir Alex).

- Bit će teško napustiti Ajaks poslije toliko nevjerovatnih godina. Uvjeravam navijače da sam fokusiran da ovu sezonu uspješno završim - poručio je Nizozemac, koji je na klupi Ajaksa od decembra 2017. godine .

Ten Hag može u velikom stilu napustiti ekipu iz Amsterdama budući da Ajaks pet kola prije kraja zauzima prvo mjesto na tabeli i ima četiri boda više od PSV-a.

Mančester junajted je u novembru prošle godine smijenio Ole-Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer) i kao privremeno rješenje postavio Ralfa Rangnika. Rangnik će po završetku sezone preuzeti direktorsku funkciju u klubu.

Mančester junajted poslije 33 utakmice u Premijer ligi zauzima šesto mjesto s 54 boda i ima tri boda manje i utakmicu više od Arsenala i Totenhema koji se bore za plasman u Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.