BARCELONA

Ćavi: Patili smo u nastavku, moramo biti iskreni i samokritični

Plaćen je i danak u povredama defenzivnih igrača

Ćavi: Zadovoljan sam s tri boda, ovo je vitalna pobjeda za budućnost ekipe i kluba. Arhiva

G. Š.

22.4.2022

Upisala je Barcelona važne bodove u San Sebastianu i tako napravila još jedna korak prema plasmanu u Ligu prvaka, iako je igra bila daleko od idealne. Real Sosijedad je imao čak 56 posto posjeda lopte, dok su Katalonci pobjednički pogodak postigli iz jedinog udarca u okvir gola.


Nisam zadovoljan našom igrom

No, niko se u redovima Barcelone ovaj put nije previše osvrtao na prikazanu igru. Bilo je važno izaći na pobjedničku stazu nakon dva uzastopna domaća poraza koji su bili prilično neočekivani. Prvo se Kamp Nouom 'prošetao' Ajntraht Frankfurt, a potom i 'davljenik' Kadiz. Nakon utakmice trener Barse Ćavi (Xavi Hernandez) nije imao potrebe bilo što skrivati, pred novinare je izašao otvorenih karata.

- Zadovoljan sam s tri boda, ovo je vitalna pobjeda za budućnost ekipe i kluba. Međutim, nisam zadovoljan našom igrom. Patili smo u nastavku. Moramo biti iskreni i samokritični. Nismo igrali dobro i moramo se popraviti – rekao je Ćavi, prenosi SN.

Real Sosijedad je pokazao svoju kvalitetu. Ekipa koja se bori za plasman u Evropu stvorila je suparniku puno problema.

- U ovoj utakmici i u onoj s Viljarealom smo najviše patili, konstatuje trener Barcelone.

Brojne povrede

Plaćen je i danak u povredama defenzivnih igrača. Ronald Arauho (Araujo) zatražio je zamjenu u 55. minuti zbog bola u koljenu. U isto vrijeme pomoć ljekarskog tima trebao je i Žordi Alba (Jordi), no on je odigrao susret do kraja. Pike (Gerard Pique) u susret je krenuo s određenim problemima, a zbog povreda je zamijenjen i Dani Alves. Pred kraj utakmice probleme je osjetio i Gavi.

- Skupilo se puno umora, a raspored je zaista zahtjevan. Pokušavao sam pritisnuti 90 minuta, ali patili smo puno, to je realnost. To je zbog promjene u našoj igri, jer nismo tako igrali dugo vremena. Odražava se to na fizikalijama, ali trud naših igrača je spektakularan – pohvalio je Ćavi svoju ekipu

Barcelona će u akciji biti i u nedjelju, kad joj slijedi zaostali susret 22. kola s Rajo Valjekanom na Kamp Nou

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.