LIVERPUL

Klop pred gradski derbi: Nedostajalo bi mi da Everton ispadne iz lige

Ne znam kako bismo bili na tabeli bez bodova osvojenih protiv Evertona ili gdje bismo bili prošle sezone da nismo izgubili, rekao je menadžer Liverpula

Jirgen Klop. Arhiva

G. Š.

22.4.2022

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) održao je press konferenciju prije nedjeljnog derbija protiv Evertona. Prvo pitanje prije okršaja s gradskim rivalom bilo je o imenovanju novog trenera u Mančester junajteda i hoće li Erik ten Hag (Eric) uspjeti preokrenuti stvari na Old Traffordu.


Oni znaju što žele u budućnosti

- Nemam pojma. Oni znaju što žele u budućnosti, rekao je Klop.

A kada je riječ o klubu koji vodi u utakmici koja čeka njegovu ekipu, Klop je ustvrdio kako niko osim Roberta Firmina nema problema s povredama, te dodao da mora biti oprezan jer unatoč tome što je bolji, Brazilac osjeća bol. Nijemac je također rekao da bi Firmino “možda mogao isprobati u nedjelju”.

Klop je također rekao da se ovaj put manje pričalo o derbiju jer je bila utakmica s Junajtedom.

- Ne mogu se sjetiti derbija koji nam nije bio važan. Ne znam kako bismo bili na tabeli bez bodova osvojenih protiv Evertona ili gdje bismo bili prošle sezone da nismo izgubili, rekao je Klop.

Na pitanje sviđa li se igračima pritisak borbe za više pehara, menadžer "Redsa" je rekao da je uglavnom tako, ali ne uvijek.

- Situacija je jako teška i igramo praktički konstantno. Naravno, volimo situaciju u kojoj se nalazimo, ali ponekad se ne može odigrati sve. Osvojili smo jedno takmičenje, to je super, ali i dalje smo aktivni na tri fronta. Veselimo se svemu što nas čeka. Nisam očekivao da ću osvojiti Liga kup, biti u finalu FA Kupa, biti bod udaljen od prvog mjesta u ligi i polufinala Lige prvaka. Prošle sezone sam milion puta pomislio da nećemo doći do Lige prvaka, a cijelo to vrijeme nadao sam se da ću izbjeći Konferencijsku ligu.


Gradski derbi

Pred novi gradski derbi Everton je u vrlo teškoj poziciji, svaki bod je važan u borbi za opstanak, ali crvena strana grada u tome ne uživa.

- Otkad sam ovdje, imamo dva kluba iz grada u ligi, obično cijelu sedmicu pričaju o tome. To je sve o čemu ljudi pričaju i nedostajalo bi mi da Everton ispadne iz lige. To je derbi. Naravno, nedostajao bi mi, zaključio je Klop.

Liverpul će u nedjelju od 17.30 sati dočekati Everton. Prijenos je na Sport Klubu 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.