MILAN

Džeko i društvo dočekali legendarnog Brazilca: Imperator dobio dres i "desetku" s kojom se proslavio

Popularni Imperator pozdravio je navijače Intera u čijem je dresu postigao 77 golova

Adriano s dresom Intera. Instagram

M. K.

22.4.2022

Erupcija oduševljenja se pojavila na "Đuzepe Meaci" kada se na utakmici polufinala Kupa Italije između Intera i Milana (3:0) u svečanoj loži stadiona pojavio legendarni brazilski napadač Adriano.

Popularni Imperator pozdravio je navijače Intera u čijem je dresu postigao 77 golova, a sigurna bi ta brojka bila barem duplo veća da nije počeo gubiti kontrolu na svojim životom koji se pretvorio u noćne izlaske i opijanja u vrhuncu njegove karijere. 

 Pogotovo ga je slomila smrt oca, te je Brazilac pao u tešku depresiju, a sjajna karijera je otišla u zaborav, pa je Inter ostao tako bez istinskog majstora s "topovskom" ljevicom, napadača o kakvom danas mogu samo sanjati. 

Adriano je ostao u Milanu i nakon utakmice Kupa, a danas je posjetio i trening centar Intera gdje su ga dočekali trener Simone Inzagi, nekadašnji saigrač i još jedna legenda kluba Havijer Zaneti (Javier Zanetti), naš napadač Edin Džeko i ostatak ekipe.

Susret dvije legende na treningu Intera. Instagram

Njegova posjeta Interu donijela je izuzetno popularne komentare i veliku pažnju navijača Intera, a Inzagi je poručio Brazilcu:

"Dođi nas gledati češće".

Adriano je na kraju dobio i novi dres Intera s njegovim imenom i desetkom na leđima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.