FOUR FOUR TWO

Salah nije zabrinut: Uskoro ću napuniti 30, ali se ne brinem, Džeko igra sjajno i nakon tridesete

Salah je u intervjuu za magazin "Four Four Two", između ostalog, govorio i o kasnim igračkim godinama u koje će uskoro ući.

Salah igra u životnoj formi. TWITTER

M. K.

23.4.2022

Napadač selekcije Egipta i Liverpula, Mohamed Salah, uskoro će napuniti 30. rođendan, a sudeći po formi i agilnosti koja ga krasi, na terenu izgleda da mu je 20.

Salah je u intervjuu za magazin "Four Four Two", između ostalog, govorio i o kasnim igračkim godinama u koje će uskoro ući.

- Vjerujte da nisam razmišljao šta će biti kada napunim 30 godina. Pitao sam neke igrače i oni su mi rekli kako je drugačiji osjećaj kada napuniš 30 godina. Ne znam, osjećam se dobro, uživam i u životu i u fudbalu, nije mi toliko važno koliko godina imam. Sada možete vidjeti da se starosna dob kod fudbalera povećava, kaže Salah, te se dohvatio i našeg Edina Džeke. 

- Pogledajte vrhunske igrače u iskusnim godinama, mnogo je njih: Zlatan, Džeko, Žiru (Giroud), Levandovski (Lewandowski), Ronaldo, Mesi (Messi), Benzema... Svi oni igraju veoma dobro i nakon 30 godine, tako da nisam zabrinut u vezi toga, samouvjeren je Egipćanin.

Salah će 30. rođendan proslaviti 15. juna ove godine, a uskoro se očekuje i konačna odluka vezana za novi ugovor sa Liverpulom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.