PREMIER LIGA

Siti deklasirao Votford: Gabrijel Žezus postigao četiri gola

Već u četvrtom minutu je Siti stigao do vodstva

Junak trijumfa Građana bio je četvorostruki strijelac Gabrijel Žezus. Agencije

G. Š.

23.4.2022

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Votford sa 5:1, u 34. kolu Premijer lige i sada imaju četiri boda više od drugoplasiranog Liverpula, koji sutra od 17.30 igra Mersisajd derbi sa Evertonom. Junak trijumfa Građana bio je četvorostruki strijelac Gabrijel Žezus. Već u četvrtom minutu je Siti stigao do vodstva. Kanselo je centrirao, lopta je završila na drugoj strani kod Zinčenka. Ukrajinac je imao vremena da se namjesti i da idealno posluži Žesusa za 1:0.

Mogao je Siti i ranije od 23. minuta da duplira prednost, a tada je ponovo strijelac bio Žezus, ovoga puta poslije savršenog centaršuta De Brujnea sa desne strane. Samo pet minuta kasnije je Hasane Kamara smanjio zaostatak gostiju, poslije pasa Denisa je iz prve šutirao i zatresao mrežu, mada je Ederson mogao bolje da reaguje. Kidisao je Siti do kraja poluvremena i postigao je i treći gol – fantastičan udarac Rodrija u 34. minutu. 

Sve uz zvižduke sopstvenih navijača, koji su negodovali što je puštena prednost poslije faula nad De Brujneom, ali su zvižduci brzo prerasli u ovacije. U 49. minutu je Žezus iz penala kompletirao svoj prvi premijerligaški het-trik, da bi četiri minuta kasnije krunisao lijepu timsku akciju u kojoj su učestvovali i Griliš i De Brujne. Do kraja je Gvardiolin tim lagano završio posao za 15. uzastopni trijumf nad Votfordom. U sljedećem kolu Siti gostuje Lidsu 30. aprila, a Votford istog dana čeka Burnli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.