NJEMAČKA

Bajern osigurao 10. titulu u nizu

Tim iz Minhena lako dobio Klasiker i postao prvi klub iz top 5 liga koji je svezao deset šampionskih trofeja

Proljetna fešta u Minhenu po deseti put zaredom. Agencije

Piše: G. Š.

23.4.2022

Bajern našeg Hasana Salihamidžića je u derbiju 31. kola Bundeslige s 3:1 pobijedio Borusiju Dortmund te tako osigurao 10. naslov u nizu.

Bavarci su ovjerili novu titulu šampiona Njemačke, slavio u Klasikeru protiv Dortmunda, ubjeljivije igrački nego rezultatski (3:1), čime je nadmašio Juventusov niz od devet kruna u nizu i postao prvi klub iz "liga petice" koji može da se pohvali dvocifrenom niskom šampionskih trofeja.

Ovo je drugi pehar u karijeri Julijana Nagelsmana - doduše prvi iz top kategorije. Prethodno je osvojio Superkup Njemačke kojim će mladi stručnjak uspjeti donekle da zabašuri neprihvatljivu eliminaciju u četvrtfinalu Lige šampiona.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Bavarci nisu bili dominantni kao prethodnih sezona. Nagelsman je dosta lutao u pronalaženju prave formacije, često pretjerivao mijenjajući pozicije Saneu, Gnabriju, Komanu, Zabiceru... ali još jednom se pokazalo da je Bajern miljama daleko od svake konkurencije u Bundesligi i da ni u periodu tranzicije - a nema sumnje da se upravo to događa u Minhenu, niko ne može da ga ugrozi.

Bajern Minhen - Borusija Dortmund 3:1 (2:0)

(Gnabri 15., Levandovski 34 - Džan 52. penal/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.