BICIKLIZAM

Lejla Njemčević ostvarila historijski plasman na Svjetskoj ranking listi

Da se naša takmičarka nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je sve utrke na kojima je nastupila u ovoj sezoni završila na pobjedničkom podiju, odnosno upisala je tri pobjede i dva treća mjesta

G. Š.

Lejla Njemčević

Foto: Avaz


Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević, članica "Allebike tima", nakon pobjede na Svjetskom kupu u Hrvatskoj, upisala je novih 250 UCI bodova i tako napredovala za dvije pozicije na Svjetskoj ranking listi. Trenutno zauzima peto mjesto. To je najbolji plasman u njenoj karijeri, ali i u historiji Bosne i Hercegovine.

Naša biciklistkinja se posljednje dvije sezone nalazila među najboljih na svijetu, a nakon niza sjajnih rezultata u ovoj sezoni plasirala se u top 5 u disciplini maraton.

Prvo mjesto na ranking listi pripada Ariane Luthi iz Švicarske sa 1890 bodova, a potom slijede Sosna Katazina iz Litvanije sa 1761 bodom, Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1592 boda, Fasolis Costanza iz Italije sa 1258 bodova. Lejla Njemčević trenutno ima 1229 bodova i za očekivati je da dodatno popravi svoj plasman, s obzirom na to da je sada na rasporedu glavni dio takmičarske sezone.

Da se naša takmičarka nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je sve utrke na kojima je nastupila u ovoj sezoni završila na pobjedničkom podiju, odnosno upisala je tri pobjede i dva treća mjesta.

  • Top 20

    Top 20

    Foto: UCI


Više o temi Lejla Njemčević

NA VRH

Podijeli članak na