INTER MILANO

Inzagi: Bio je to nesretan incident, ali takve se stvari događaju

Više nismo gospodari svoje sudbine, moramo gledati što će napraviti Milan i pokušati pobijediti u preostale četiri utakmice, rekao je trener Intera

Simone Inzagi. Arhiva

G. Š.

28.4.2022

U zaostaloj utakmici 20. kola italijanske Serije A Inter našeg Edina Džeke je gostovao Bolonji izgubio nakon preokreta s 2:1. Na golu Intera u ovoj je utakmici stajao Rumun Ionut Radu zbog povrede Samira Handanoviča, koji je neposredno uoči utakmice prijavio bol u leđima. Igrala se 81. minuta, na semaforu je stajalo 1:1, a Ivan Perišić je jednu loptu iz auta bacio golmanu. 

Rumun je odličan golman

Rumun je pokušao loptu dodati saigraču, ali mu je ona prešla preko noge, te otišla golu, a Nikolas Sansone (Nicolas) samo je na gol liniji zakucao u mrežu.

- Bez ikakve sumnje postoji ogorčenje, ali to je normalno. Više nismo gospodari svoje sudbine, moramo gledati što će napraviti Milan i pokušati pobijediti u preostale četiri utakmice, rekao je trener Intera Simone Inzagi (Inzaghi), prenosi SN.

Zanimljivo je kako je Raduu ovo bio tek drugi nastup ove sezone. Jedini prethodni imao je u italijanskom Kupu protiv Empolija u januaru, dok u Seriji A ove sezone nije branio. Sve do sinoć i utakmice sa Bolonjon.

- Radu je igrao jako dobro protiv Empolija i uvijek trenira jako dobro, pa smo svi imali potpuno povjerenje u njega. Bio je to nesretan incident, ali takve se stvari događaju. Ne bi nam toliko štetilo da smo recimo vodili 4:1... Radu je odličan golman sa svjetlom budućnosti ispred sebe, dodao je Inzaghi o 24-godišnjem golmanu koji je u Inter stigao 2019. godine iz Đenovu.

Neutješni Radu

Italijanski mediji inače su puni napisa o Interovom posrtanju. "Gazzetta dello Sport" tako piše o "Harakiri Interu i pogrešci Radua koja je predala skudeto na pladnju Milanu", "Corriere dello Sport" donosi tekst o neutješnom Raduu koji je u suzama napustio teren, dok "Tuttosport" secira pogrešku rumunskog golmana koja bi mogla donijeli naslov Milanu.

U svakom slučaju, 'Rosoneri' sada imaju dva boda prednosti četiri kola prije kraja sezone i ako pobijede u svim tim utakmicama bit će prvaci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.