ZARADIO DESETINE MILIONA

Zvjezdana lista Rajolinih fudbalera izgleda impresivno: 2016. mu je ostala u posebnom sjećanju

Posebno se u njegovom poslu isplatila 2016. godina, tačnije tadašnji ljetni prelazni rok

Zlatan je Minin omiljeni klijent. Društvene mreže

Piše: M. Kadić

28.4.2022

Vijest da je preminuo legendarni fudbalski agent Mino Rajola (Raiola) ostavila je fudbalski svijet u šoku, a još šokantnija je bila informacija da je Rajola živ, ali u teškom stanju. 

Prenijeli su je italijanski mediji, te neki poznati novinari, među kojima i ugledni Fabricio Romano (Fabrizio), koji je čak prenio i Rajolinu izjavu u kojoj je agent izjavio između ostalog "kako ga sahranjuju drugi put i posljednja četiri mjeseca".

Svjetski poznati medij "Sky Sports" navodi kako se Rajola već neko vrijeme bori s bolešću.

- Rajola se bori s bolešću, medijima je zasad nepoznato s kojom, a u januaru su njemu bliski ljudi potvrdili da je odveden u milansku bolnicu "San Rafaele" na preglede. Danas je ponovno hospitaliziran, naveo je "Sky".

Čovjek koji zastupa klijente poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda, Paula Pogbu, Matijsa De Lita (Matthijs de Ligt), golmana Điđija Donarumu (Gigi Donnarumma), Denzela Damfriza (Dumfries).., poslom agenta počeo se baviti u Nizozemskoj.

Ovaj uspješni Italijan, koji je rođen u mjestu Noćeri Inferiore, odakle se njegova porodica preselila upravo u Nizozemsku i pokrenula porodični biznis s pizzerijom, po pisanju pouzdanog "Forbesa" iz 2020. godine, od agentskog posla zaradio je blizu 90 miliona eura, a ta cifra se do danas vjerovatno povećala.

Pored gore navedenih igrača Raiola zastupa zvijezdu PSG-a, Marka Veratija (Marco Verratti), stopera Intera Stefana de Vrija, stopera Milana Alezija Romanjolija (Alessi Romagnoli), zatim napadača Napolija Hirvinga Lozana, te Rajana Grevenberha (Ryan Gravenberch), Mojzea Kina (Moise Kean), Donijela Malena (Donyell Malen), Nusarija Mazrauija (Noussair Mazraoui), Džastina Klajverta (Justin Kluivert), Luku Pelegrinija (Luca Pellegrini), Žoaa Paula (Joao Paulo), Blejza Matuidija (Blaise Matuidi), Vladimira Vajsa (Weiss), Maksvela (Maxwel), Abatea i mnoge druge čija imena možete pročitati OVDJE

Pogba je Rajoli donio milione. foottheball.com

Posebno se u Rajolinoj agentskoj karijeri isplatila 2016. godina, tačnije tadašnji ljetni prelazni rok, kada je od 89 miliona funti vrijednog transfera Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted zaradio 20 miliona funti.

Rajolu, ako ga posluži zdravlje i ako se vrati u biznis, čeka bogato ljeto ove godine, jer su u najavi astronomski transferi Pogbe i Halanda koji bi trebali uskoro promijeniti svoje destinacije, a dosta se govorilo i o ostanku legendarnog Ibre u Milanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.