SUPERLIGA

Fener kasno upalio motore: Dobijamo li danas novog šampiona Turske?

Najpopularniji tim u Turskoj igra fenomenalno u 2022. godini

Serdar Dursun. Agencije

Piše: G. Š.

29.4.2022

Trabzonspor našeg Edina Višće je izvjesno prvi presjekao vrpcu u turskoj Superligi. Ima 11 bodova više od najbližeg pratioca Fenerbahčea. Šampanjac se hladi u gradu na obali Crnog mora, a već danas oko 21.30 sati mogli bismo da dobijemo nasljednika Bešiktaša na fudbalskom tronu Turske. Potrebno je da plavo-žuti ne pobijede Gazijantep u prvom meču 35. kola Superlige koji se igra danas (19.30) na Ulker stadionu u Istanbulu.


Avantura sa Portugalcem

Najpopularniji tim u Turskoj igra fenomenalno u 2022. godini. Avantura sa Portugalcem Vitorom Pereirom nije dala rezultate, a klub je preporodio iskusni domaći stručnjak Ismail Kartal. Fener je u strašnoj seriji od devet pobjede i remijem u posljednjih 10 mečeva. Na četiri prethodne utakmice plavo-žuti nisu primili pogodak.

Preporod je uslijedio kada je Kartal izbacio iz tima dvije najveće zvijezde, nekadašnjeg asa Reala i Arsenala Mesuta Ozila i reprezentativca Turske Ozana Tufana. Velikan iz Istanbula sada je na mjestu koje garantuje kvalifikacije za Ligu prvaka. Ima i dalje matematičke šanse za titulu, ali je potrebno čudo, da Trabzon izgubi sva četiri meča do kraja, a Fener sakupi svih 12 bodova!

Realnija je borba za drugo mjesto sa najprijatnijem iznenađenjem lige, Konjasporom naših Ibrahima Šehića, Marina Aničića, Amira Hadžiahmetovića i Amara Rahmanovića.


Fenerbahče će biti oslabljen

Gazijentepu treba još bod da bi i matematički osigurao opstanak. Već četiri kola je bez pobjede, pa domaćin ima ulogu velikog favorita na svom Ulker stadionu. Goste predvodi nekadašnji trener plavo-žutih Erol Bulut.

Fenerbahče će biti oslabljen danas. Osim dvojice suspendovanih fudbalera, van stroja zbog povreda su Dimitris Pelkas, Migel Krespo i Atila Salaj, dok Min Jae Kim ima žute kartone. Ne očekuje se da u timu bude i Brajt Osai Samjuel koji nije radio s timom prethodne nedjelje. U posljednje vrijeme najbolji igrač Fenerbahčea je Serdar Dursun. Napadač je postigao tri gola u prošlom kolu kada je pobijeđen Rize u gostima sa 6:0. Trenutno ima 13 pogodaka na kontu u šampionatu Turske...

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.35. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.