LIGA PRVAKA

Enver Marić za "Avaz": Idem u Zenicu, to ne mogu propustiti

Siti je daleko najbolji tim od polufinalista

G. Šumar

Marić: Volio bih da Liverpul bude drugi finalista i da pobijedi u finalu

Foto: FK Velež


Legendarni Mostarac Enver Marić (74) u Ligi prvaka tipuje na Mančester siti, koji je u prvoj polufinalnoj utakmici pobijedio Real Madrid 4:3.

Velika razlika

- Od ove četiri ekipe koje su došle do polufinala, Siti je daleko najbolja ekipa, rekao je Marić u razgovoru za “Dnevni avaz”, te dodao:

- Protiv Reala su odigrali onako kako se igra fudbal, kako igraju majstori. A što se tiče utakmice Liverpul – Viljareal 2:0, mislim da je bila velika razlika između dvije polufinalne utakmice.

Iako u fudbalu nema, kako kaže, apsolutnih favorita, smatra da je to ovaj put – ipak, Mančester siti.

- Volio bih i navijam da Liverpul bude drugi finalista i da pobijedi u finalu. Međutim, teško će to biti ostvariti.

Na pitanje znači li to da Real Madrid nema šanse u revanšu, nekadašnji golman Veleža, Šalkea i reprezentacije Jugoslavije, te trener Veleža, Fortune Dizeldor, Herte i reprezentacije BiH odgovara:

- Teško, objektivno, kada sagledamo sve - i prednost Sitija, i kako su igrali i jedni i drugi u prvoj utakmici. Teško.

Inače, nije lako na jednoj takvoj utakmici postići sedam golova... Mančester siti je igrao toliko dobro da im Real nije mogao ništa. Igrali su iz dva kontakta, primanje i odigravanje. Vrlo brzo osvajaju teren i dolaze u šanse. Mogli su dati još četiri-pet golova. Da nije opet bilo Karima Benzeme, koji je postigao dva gola, ko zna šta bi bilo, istakao je Marić.

  • Enver Marić

    Enver Marić

    Foto: Arhiva


Gol više

Odgovarajući kritičarima menadžera Sitija Pepa Gvardiole, koji smatraju da je kod rezultata 3:1 ili 4:2 trebao zatvarati utakmicu, Marić je rekao da on ne razmišlja tako.

- On je nastavio igrati otvoreno, i uz malo sreće, mogli su postići još koji gol – zaključio je legendarni Mara

Premijer liga BiH

Marić redovno prati našu Premijer ligu, ali kaže da ne ide na utakmice, jer ne može dva sata sjediti na jednom mjestu.

- Ne mogu, da me ubiješ... Naravno, prati Velež u svim utakmicama preko TV-a. Međutim, planirao sam otići na finale Kupa BiH u Zenicu (19. maj, Velež – Sarajevo). To ne mogu propustiti, istakao je Mostarac.

NA VRH

Podijeli članak na