VELIKI INTERES

Čak 23,5 miliona zahtjeva za ulaznice SP u Kataru

Deset puta više od broja dostupnih ulaznica

Ulaznice su u prosjeku 30 posto skuplje nego na prošlom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. ARHIV

A. V.

29.4.2022

U posljednjem krugu prodaje ulaznica za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, FIFA je zaprimila čak 23,5 miliona prijava za ulaznice.

To je deset puta više od broja dostupnih besplatnih ulaznica, saopćio je Međunarodni nogometni savez (FIFA), prenosi Hina.

Najviše zahtjeva za ulaznice stiglo je iz Argentine, Brazila, Engleske, Francuske, Meksika, Katara, Saudijske Arabije i Sjedinjenih Država. Najtraženija je ulaznica za finale 18. decembra, a najveća potražnja u grupnoj fazi je za utakmice Argentina - Meksiko, Argentina - Saudijska Arabija, Engleska - SAD i Poljska - Argentina.

Ulaznice su u prosjeku 30 posto skuplje nego na prošlom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Najskuplja ulaznica za finale košta 1600 dolara, što je 45 posto više nego prije četiri godine.

Dostupno je još oko dva miliona ulaznica - već je u prvom krugu tokom januara i februara prodano 804,186, a FIFA ima na raspolaganju dodatnih 1,2 miliona ulaznica za sponzore i svoje goste.

Otvarajuća utakmica Svjetskog prvenstva između Senegala i Nizozemske održat će se 21. novembra na stadionu Lusail, kapaciteta 80.000 mjesta. 

Katar očekuje 1.4 milona gostiju koji će posjetiti zemlju tokom Svjetskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.