NOGOMETNA GROZNICA

Travnik to ne pamti: Dolaze legendarni Vatreni iz 1998., dovodi ih Ćiro, evo ko nastupa za BiH

Na travničkoj "Piroti" 5.maja igraju Humane zvijezde BiH i Hrvatske

U svoj grad stiže legendarni Ćiro Blažević. Arhiv

L. S. / Centralna.ba

30.4.2022

Travnik to ne pamti. Srednjobosanski kanton trese nogometna groznica. U vezirski, u svoj grad vraća se Miroslav Blažević. Trener svih trenera. Karizmatični Ćiro. Jedan od najboljih trenera svih vremena s ovih prostora.

Na travničkoj "Piroti" 5.maja igraju Humane zvijezde BiH i Hrvatske. "Vatrene" predvode srebreni iz Rusije Zlatko Dalić i Ivica Grnja, čuveni Osijekov napadač i trener.


Za BiH će nastupiti i Dževad Poturak

U hrvatskoj postavi sve as do asa, najviše generacija iz 1998. godine: Balić, Živković, Bičanić, Špehar, Pralija, Kranjčar, Šimunić, Stanić, Nereljak, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak… Bit će još iznenađenja kod Dalića i Grnje.

Ni domaći selektor Fuad Muzurović nije bez znalaca. Vlatko Glavaš, čuveni kapetan, pa golgeter Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Almir Tolja, Edin Mujčin, Senad Brkić, Miro Klaić, Goran Brašnić, Darko Ljubojević, Munir Talović, Alen Škoro, Damir Špica, Zlatan Muslimović, Vladan Grujić, Damir Hadžić, Darko Maletić, Saša Papac, Đelaludin Muharemović, Gradimir Crnogorac, neki su od “Muzurovih” aduta. I Muzurović sa svojim asistentima računa na neka iznenađenja. Otkrit će ih na press konferenciji, koja je zakazana za srijedu 4. maja u Travniku.

Bh. humaniste pojačat će jedan od najboljih evropskih atletičara Amel Tuka. Tuka je bio izrazito talentiran napadač kakanjske nogometne škole. Zbog brzine odlučio se za atletiku, premda mu je nogomet i dalje prva ljubav. Amel će nastupiti tek toliko da uveliča spektakl i, kako najavljuje, barem jednom pogodi hrvatsku mrežu.

Za BiH će nastupiti i Dževad Poturak, bosanska “mašina”, najbolji bokser s ovih prostora, iza kojeg su čuvene borbe i pobjede u kavezima širom svijeta.

Zanimljivo da će za BiH igrati Miro Blažević, Ćirin sin, dok će u sastavu “vatrenih” biti poznati glumac Slaven Knezović “Grof” i popularni pjevač Leo Kazić.

Nije to sve. Za BiH će igrati nekadašnji kapetan košarkaške reprezentacije, proslavljeni Samir Avdić, aktuelni ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo.



I Satler spretan s loptom

Posebnu težinu timu Humanih zvijezda BiH daje austrijski diplomata i predstavnik EU Johan Satler (Johann Sattler), koji je s loptom spretan poput imenjaka mu, čuvenog Johana (Johann) Krankla, Rapidove i austrijske nogometne ikone.

Muzuroviću će asistirati Marko Ilić, jedan od najperspektivnijih trenera u regionu, "coach" Krupe, zatim Husnija Arapović i Sinan Sinanović, dugogodišnji bh.novinar i humanista. Sinanović je s bh.asovima pokrenuo stotine humanih akcija i utakmica širom BiH.

Organizator utakmice su Udruženje PRONT i portal Centralna.ba na čelu s Ivicom Džambasom, iza kojeg su desetine besprijekorno organiziranih humanih akcija.

Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju 5.maja (četvrtak) u 17 sati na Piroti. U Travniku i SBK/Ž traži se karta više. Biti na Piroti stvar je prestiža. Narod želi dočekati i pozdraviti svog Ćiru. Onako kako se dočekivao Maršal Tito!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.