BUNDESLIGA

Bajern se opustio poslije osvojenog naslova, Borusiji malo i tri gola Halanda

Poraz vodećeg dvojca

Majnc očitao lekciju prvaku. AGENCIJE

Piše: A. V.

30.4.2022

Novi-stari njemački prvak Bajern Minhen je u okviru 32. kola njemačke Bundeslige izgubio na gostovanju kod Majnca s 3:1.

Nakon što su prošle sedmice osigurali 32. naslov, slavlje u svlačionici Bavaraca je očigledno potrajalo, što se moglo vidjeti i na njihovom današnjem izdanju.

Domaćin je od početka krenuo ofanzivno i poveo u 18. minuti golom Džonatana Burkardta (Jonathan). Na 2:0 je devet minuta kasnije povisio Musa Nijakate (Moussa Niakhate), da bi u 33. smanjio Robert Levandovski (Lewandowski).

Konačan rezultat postavio je Leandro Bareiro Martins (Barreiro) u 57. minuti.

Poražena je i Borusija Dortmund, od koje je na Signal Iduna Parku bio bolji Bohum s 3:4. "Milionerima" nisu pomogla ni tri gola Erlinga Halanda (Haaland), od kojih je Norvežanin dva postigao iz penala (18. p, 30. p, 62.).

S druge strane, Bohum je imao četiri različita strijelca - Sebastijana Poltera (Sebastian, 3.), Gerita Hotlaman (Gerrit Holtmann, 8.), Jirgena Lokadiju (Jurgen Locadia, 81.) i Miloša Pantovića (85. p).

Keln je slavio u gostima kod Augzburga s 1:4, dok su dueli Arminije i Herte, odnosno Štutgarta i Volfsburga završeni rezultatom 1:1.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.