ODMOR POSLIJE PORAZA

Igrači Bajerna na udaru kritika zbog izleta na Ibicu, Salihamidžić ih brani

Mateus i Magat osudili ponašanje fudbalera njemačkog prvaka

Bavarci nakon osigurane titule poraženi u Majncu. AGENCIJE

A. V.

2.5.2022

Fudbaleri Bajern Minhena našli su se na meti kritika zbog kratkog odmora na Ibici na koji su otišli nakon subotnjeg poraza od Majnca (3:1) u susretu 32. kola Bundeslige.

Bajern je osigurao svoju desetu uzastopnu titulu njemačkog prvaka tri kola prije kraja prvenstva, a potom je u subotu izgubio od Majnca s 3:1. Usprkos porazu, trener Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann) je svojim igračima dao slobodne dane što je većina njih iskoristila putovanjem na Ibicu.

Legendarni njemački nogometaš Lotar Mateus (Lothar Matthaus) je osudio takav potez igrača nakon loše igre i poraza od Majnca.

- Da sam na Nagelsmanovom mjestu poduzeo bi oštre mjere i ukinuo bi igračima slobodne dane nakon takve utakmice - rekao je Mateus.

S njim se složio i Feliks Magat (Felix Magath).

- Ne znam kako jedna momčad može reći: za nas sezona završava tri sedmice ranije - kazao je sadašnji trener Herte iz Berlina.

Međutim, sportski direktor Hasan Salihamidžić je branio igrače kazavši kako je putovanje dogovoreno prije utakmice protiv Majnca opisavši "teambuilding" na Ibici kao "jačanje kolektiva".

Dva kola prije kraja prvenstva Bajen ima 75 bodova, 12 više od Borusije Dortmund.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.