U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Mbape ima još jednu želju prije odlaska u Real

Već neko vrijeme posao na relaciji Pariz - Madrid ima oznaku "done deal", a sad su španski mediji sada otišli korak dalje.

Kilijan Mbape. Arhiva

G. Š.

3.5.2022

Napadač PSG-a Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) velika je želja madridskog Reala. Već neko vrijeme posao na relaciji Pariz - Madrid ima oznaku "done deal", a sad su španski mediji sada otišli korak dalje. Naime, AS je objavio kako Mbape do svog odlaska s Parka prinčeva ima još jednu želju. A ta je - osvojiti dvije pojedinačne nagrade u istoj sezoni, što još nikome nikada nije pošlo za rukom u "Le Championnatu". Mbape je ovoga trenutka najbolji strijelac, ali i najbolji asistent lige.

Nakon dva pogotka u remiju protiv Strazbura (3:3) Mbapeova brojka golova je 24, a na tom je dvoboju upisao i 15. asistenciju u Ligi 1. Naravno, bez premca, brojke pokazuju da igra svoju najbolju, najefikasniju sezonu u domaćem prvenstvu, a do kraja sezone dat će sve da se to i dokrajči sa stilom. Do treće uzastopne titule najboljeg strijelca, nakon sezona 19/20 i 20/21 dijeli ga još jako malo. Mbape je na 24, a najbliža pratnja mu je sjajni Martin Terje (Terrier) iz Rena s 21 pogotkom. Najbliži po asistencijama mu je saigrač Lionel Mesi (Messi) koji ih ima 13, dvije manje od Mbapea, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.