DEMANTIRALI NAVODE

Marokanci objavili da je Halilhodžić dobio otkaz, stigla reakcija saveza

Premda je Maroko izborio SP, Halilhodžiću marokanska javnost zamjera što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde

Vahid Halilhodžić. Agencije

H. J. I.

3.5.2022

Vahid Halilhodžić kao selektor Maroka izborio je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem bi trebao igrati u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom. Hoće li sam Halilhodžić u Katar i dalje je nejasno, a marokanski mediji već neko vrijeme pišu da mu se sprema otkaz. Te glasine i dalje kruže tamošnjim medijima, a na njih je sad reagirao i Marokanski nogometni savez.

U saopćenju na internetskim stranicama saveza ta je vijest demantirana. Navodi se da je saopćenje odgovor na vijest prema kojoj je Halilhodžić 2. maja otpušten sa funkcije selektora te naglašava da "nikakav sastanak između vodstva saveza i selektora nije održan" kao i da je "selektor i dalje na odmoru izvan Maroka" i da će se vratiti ove sedmice, kako je i bilo najavljivano. 


Premda je Maroko izborio SP, Halilhodžiću marokanska javnost zamjera što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija.

Nedavno je predsjednik marokanskog saveza Fouzi Lekjaa dao znakovitu izjavu. Rekao je da Halilhodžić ima podršku saveza, ali je naglasio da niko nije nezamjenjiv i dodao da će napraviti sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.