LIGA PRVAKA

Klop: Moramo se spremiti na teške trenutke, možda i da patimo

Nisam zabrinut zbog toga. Koliko puta su me španski timovi izbacili iz euro-kupova?

Jirgen Klop. Arhiva

G. Š.

3.5.2022

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) u najavi večerašnjeg revanš meča polufinala Lige prvaka protiv Viljareala (21 sat) istakao je da su "Redsi" u sjajnoj formi.


Ne smijemo razmišljati o prošlosti

- Ali, bi bilo pogrešno ako bismo prišli revanšu sa saznanjem da vodimo, rekao je Klop i dodao:

- Ne, ne smijemo razmišljati o prošlosti, gotovo je samo prvo poluvrijeme i ne bi bilo u redu da se osvrćeno na ono što je bilo. Moramo se spremiti na teške trenutke, možda i da patimo. Potrebno je da budemo oprezni i reagujemo valjano kad nam se ukaže prilika, upozorava Klop.

Njemački stručnjak je ove sezone predvodio Liverpul na tri utakmice grupne i dvije eliminacione faze u gostima i svaki put su "Crveni" slavili. Žrtve su bili Milan, Atletiko, Porto, Inter i Benfika, uz gol-razliku 15:5. Nimalo jednostavne prepreke je preskočio na savršen način i to je snažan oslonac ambicijama da dovede ekipu do trećeg finala Lige šampiona u posljednjih pet sezona. Poražen je od Reala u Kijevu, savladao Totenhem u Madridu, a španski novinari su ga podsjetili da baš i nije imao previše uspjeha na njihovom tlu.


Ne vjerujem u statistiku

- Nisam zabrinut zbog toga. Koliko puta su me španski timovi izbacili iz euro-kupova? Imate li taj broj. Hm, ni ja ga ne znam, zato što ne vjerujem u statistiku, istakao je trener Liverpula, uz podsećanje da taj klub nikad nije ispao iz UEFA takmičenja kad je prvi eliminacioni susret dobio 2:0.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 4.60. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.