NAJPOZNATIJI BJEGUNAC

Mamić ne izlazi iz menadžerskih voda, a u BiH pokreće i biznis sa solarnom energijom

Mamić, po svemu sudeći, i dalje ima velik utjecaj u hrvatskom fudbalu, a nedavno se pohvalio da je doveo Petra Bočkaja u Dinamo

Mamić razvija novi biznis. Agencije

M. K.

3.5.2022

Najpoznatiji bjegunac na ovim prostorima, Zdravko Mamić, koji se sakrio u BiH od hrvatskog zakona i zatvorske kazne pred kojima bježi zbog više optužbi među kojima je glavna ona o zloupotrebi položaja prvog čovjeka Dinama gdje je izvukao milione eura.

Da je još u menadžerskim vodama govori i pisanje "Nacionala"  kako je "Šibenik za transfere Denija Jurića i Marka Bulata dao 600.000 eura za posredničke usluge, te da je novac uplaćen na račun jedne firme iz Mostara, braće Ivice i Damira Džidića koji su bliski s Mamićem". 

Mamić, po svemu sudeći, i dalje ima velik utjecaj u hrvatskom fudbalu (nedavno se pohvalio da je doveo Petra Bočkaja u Dinamo), dok se u BiH, čini se, bavi i drugim stvarima.

Naime, Mamić je prvo boravio u međugorskom hotelu "Villa Regina", ali onda je odlučio sagraditi veliku kuću u mjestu Hrašljani pokraj Ljubuškog.

– Mamić vam neće živjeti u toj kući, on je sebi kupio u Međugorju stan u blizini hotela “Leone” i njemu se iz Međugorja ne ide. Tu će stanovati njegov brat Zoran sa svojom porodicom, a investitor te kuće je Zdravkov sin Mario, rekli su sagovornici novinarima "Slobodne Dalmacije" koji su obišli mjesto na kojem Mamić gradi vilu, ali i planira investicije.

Petnaestak kilometara od kuće, u mjestu Zvirovići, Mamić gradi fotonsku solarnu elektranu. Završetak radova predviđen je za 1. septembra ove godine, prenijeli su hrvatski mediji.

– U Dinamu je prodavao igrače, a ovdje će prodavati struju iz solarne energije "Elektrobosni". On uvijek nešto prodaje, kažu mještani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.