LIGA PRVAKA

Klop: Momci su pokazali da su mentalna čudovišta

Čim sam vidio kako smo počeli drugo poluvrijeme, znao sam da ćemo preokrenuti stvari u našu korist, rekao je trener Liverpula

Jirgen Klop. AFP

A. V.

4.5.2022

Fudbaleri Liverpula prvi su finalisti Lige prvaka pošto su nakon pobjede na Enfildu od 2:0 uspjeli i u revanš meču u Španiji da savladaju tim Viljareala s 2:3.

Međutim, nije bilo tako lako kako govori konačan rezultat. Gubio je engleski tim s 2:0 poslije prvog poluvremena i djelovao potpuno izgubljeno. Tek u nastavku ulaskom Luisa Dijaza (Diaz) krenuo je da igra svoju igru.

- Znali smo da u drugom poluvremenu moramo da zaigramo mnogo, mnogo bolje. Rekao sam momcima da moraju da pronađu više prostora, da nam treba više fleksibilnosti i da prestanemo da igramo onako kako Viljarealu odgovara, u njihovoj taktici pokrivanja čovjeka. Čim sam vidio kako smo počeli drugo poluvrijeme, znao sam da ćemo preokrenuti stvari u našu korist - kazao je trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) i pohvalio kolegu Unaija Emerija (Emery).

- Kakav nevjerovatan posao Unai radi ovdje! Igrali su nevjerovatno dobro u prvom poluvremenu, ali mi smo na kraju ovo zaslužili. Rekao sam svojim igračima da sutradan želim naslove u novinama o mentalitnim čudovištima, koja su se izdigla iz situacije. Vidjeli ste koliko smo bili impresionirani njima u prvom poluvremenu, a vratiti se i pobijediti u drugom poluvemenu zaista je impresivno.

Liverpul i dalje ima priliku da se bori za četiri trofeja. Osvojio je Liga kup, čekaju ga finala Lige prvaka i FA kupa, a bori se i sa Sitijem za titulu u Premijeršipu.

- Čini se kao da smo odigrali 500 utakmica ove sezone, tako da je ovo ogromna stvar - istakao je njemački trener, kojem će ovo biti četvrto finale najjačaeg evropskog klupskog takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.