LIGA PRVAKA

Anćeloti: Historija ovog kluba nam pomaže da nastavimo i kada se čini da nas više nema

U Parizu će biti praznik fudbala, zaključio je Anćeloti

Karlo Anćeloti. Arhiva

G. Š.

5.5.2022

Real Madrid plasirao su se u finale Lige prvaka pošto je u revanšu savladao Mančester siti sa 3:1 poslije produžetaka (prva utakmica Siti - Real 4:3), iako su do 90. minuta gubili sa 0:1. Slično je bilo i protiv Pari sen Žermena i protiv Čelzija.

- Ne mogu da kažem da smo navikli da živimo ovakav život, ali ono što se dogodilo na Bernabeuu desilo se protiv Čelzija, a također i protiv PSG-a - rekao je trener Reala Karlo Anćeloti i dodao:

- Ako morate da kažete zašto, to je historija ovog kluba koja nam pomaže da nastavimo i kada se čini da nas više nema. Utakmica je već bila pri kraju, ali uspjeli smo da pronađemo posljednji atom snage. Poslije svega mogu da kažem da smo odigrali dobru utakmicu protiv jakog rivala. Kada smo uspjeli da se izdignemo, onda smo u produžecima mi imali psihološku prednost. Bilo je teško jer je Siti dugo imao kontrolu nad igrom, ali smo uspjeli da iskoristimo posljednji voz i odemo u produžetke.

Finale protiv Liverpula je 28. maja u Parizu.

- Srectan sam što smo u finalu i što nas u Parizu čeka još jedan veliki rival. Navikli smo na to. Bit će to praznik fudbala, zaključio je Anćeloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.