SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Irfan Durić oko slučaja "Ivajlo Petev": Moramo poštovati stav javnosti

Dogovor je da se naredna sjednica Izvršnog odbora održi pred finalnu utakmicu Kupa BiH, rekao je potpredsjednik NSBiH

G. Šumar

Zeljković, Petev i Durić: Analiza selektorovog izvještaja 19. maja

Foto: NSBiH


Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine će 19. maja analizirati izvještaj selektora našeg "A" tima Ivajla Peteva, ali i svih ostalih reprezentativnih selekcija.

Odlazak legende

- Dogovor je da se naredna sjednica Izvršnog odbora održi pred finalnu utakmicu Kupa BiH (Sarajevo – Velež, Bilino polje Zenica - 19. maj), rekao je potpredsjednik NSBiH Irfan Durić u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Naime, 10. maja imamo Kongres UEFA-e, a naravno, od nedjelje smo svi potrešeni zbog smrti naše legende – Ivice Osima, tako da trenutno imamo i neke druge aktivnosti.

Sve Bosance i Hercegovce, ali i kompletnu regiju, pogodila je smrt legendarnog Švabe.

- Ne da je samo pogodila, nego je jedan gubitak koji se više nikada ne može nadomjestiti. U utorak smo baš razgovarali o toj temi, u kojem pravcu ćemo djelovati i raditi. Vjerovatno ćemo učiniti neke stvari da se na neki način odužimo počasnom predsjedniku Saveza, mada je to takvom stručnjaku i nemoguće učiniti. To je gubitak za svijet, ne samo za našu Bosnu i Hercegovinu, samo što je naša prednost i privilegija što smo imali takvog dragulja. Daj Bože da ga neko naslijedi na pravi način - male su nam šanse.

  • Irfan Durić

    Irfan Durić

    Foto: Arhiva


Ostavka ili otkaz

Medije, kako domaći, tako i komšijski, već barataju i sa imenima novog selektora – od Slavena Bilića, Nike Kovača... do Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Husrefa Musemića, Amara Osima...

- To nisu informacije iz našeg kruga, mi nismo razgovarali ni sa kim. Uglavnom, neko pravi medijski pritisak, ne znam iz kojih izvora. A što se tiče Izvršnog odbora, mi na tu temu još nismo zvanično razgovarali. Svako od nas ima neka svoja razmišljanja, ali da se već barata imenima, to nije tačno. Nemojte me sada pitati za moj stav, koji prvo želim iznijeti na sjednici Izvršnog odora

Navodno, selektor Petev će najvjerovatnije voditi našu reprezentaciju u junskim utakmicama Lige nacija, od kojih će i zavisiti ostaje li na kormilu „Zmajeva“, jer problem predstavlja i ugovor.

- Nije to još zvanično, ali je jedno od razmišljanja... Inače, ja naviše idem na opciju da razgovaramo, da i on razumije nas. Ipak, javnost je javnost, moramo je poštovati – zaključio je Durić.

Ogroman gubitak

- U utorak smo sa Zvonimirom Bobanom (UEFA šef fudbala – op. a.) dugo razgovarali o Ivici Osimu, prenosi Durić i dodaje:

- On nam je malo i evocirao uspomene, dok mu je bio selektor... Jednostavno, to je ogroman gubitak, istakao je potpredsjednik NSBiH.

Više o temi Irfan Durić

PIŠU IZVJEŠTAJE
Upitan status svih selektora
NA VRH

Podijeli članak na