LIGA PRVAKA

Salah: Sada je vrijeme da se riješe neraščišćeni računi

Napadaču Liverpula se ispunila želja

Mohamed Salah. AGENCIJE

A. V.

5.5.2022

Napadaču Liverpula Mohamedu Salahu ispunila se želja te će njegova ekipa u finalu ovosezonske Lige prvaka igrati u Parizu protiv madridskog Reala 28. maja.

Dan nakon što je Liverpul prošao Viljareal u polufinalu, a upravo se očekivala uzvratna utakmica Real Madrida i Mančester sitija, napadač Liverpula je poručio kako želi "Real u finalu, iako su sve utakmice Liverpula i Sitija sjajne i zanimljive":

Salaha još uvijek boli finalna utakmica Lige prvaka 2018. godine iz Kijeva kada je Real pobijedio 3:1 ponajviše zahvaljujući neshvatljivim kiksevima tadašnjeg golmana engleskog kluba Lukasa Karijusa (Lucas Karius).

Na tom susretu Salah je morao napustiti teten već u 30. minuti nakon grubog starta Serhija Ramosa (Sergio) na njemu.

- Sada je došlo vrijeme da se riješe neki neraščišćeni računi - poručio je Salah nakon što je postalo poznato s kim će igrati njegov Liverpul.

Inače, prošle sezone također su međusobno igrali Real i Liverpul. Tada, u četvrtfinalu, Madriđani su također bili bolji te su slavili s ukupnih 3:1.

Nakon poraza od Reala u finalu 2018. godine Liverpul je osvojio jedan naslov pobjednika Lige prvaka i to odmah godinu dana kasnije kada je u engleskom finalu bio bolji od Totenhema s 2:0. Salah je tada postigao prvi pogodak na utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.