U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Crvena zvezda pregovara sa bivšim kapitenom ruske reprezentacije

Tu vijest je za ruske medije potvrdio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Artjom Dzjuba. Arhiva

G. Š.

6.5.2022

Crvena zvezda pregovara sa bivšim ruskim reprezentativcem i dosadašnjim kapitenom Zenita Artjomom Dzjubom, kome ističe ugovor na kraju ove sezone. Tu vijest je za ruske medije potvrdio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Iskusni golgeter u avgustu će proslaviti 34. rođendan, a ovog ljeta će postati slobodan u izboru nove sredine.


Vaga ponude

- Želimo da dovedemo Dzjubu. Uz njegovu pomoć želimo da osiguramo plasman u Ligu šampiona, rekao je Terzić.

Iako mu je Zenit ponudio nastavak saradnje na još godinu, Dzjuba je odlučio da ode. Napadač Zenita ima ponude i iz Rusije, ali i nekoliko iz drugih zemalja, pa je najvjerovatnije da će se oprobati u nekoj drugoj ligi, pišu tamošnji mediji.

U sezoni koja je na izmaku i u kojoj je Zenit već osvojio titulu, Artjom je doprinio sa 13 golova i deset asistencija na 36 odigranih utakmica. Tokom prethodnih sedam sezona uspio je da ostvari 236 nastupa u svim takmičenjima i postigne 106 golova. U Crvenoj zvezdi ne kriju da žele igrača drugačijeg profila od onih koje imaju trenutno.


U Zenitu od 2015 godine

Snažni napadač je rođen u Moskvi, karijeru je počeo u Spartaku, gdje je proveo prvih devet godina kao profesionalac, uz nekoliko pozajmica u Tom i Rostov. Za Spartak je odigrao 166 mečeva i postigao 38 golova. Dzjuba je u Zenit prešao u julu 2015. godine kao slobodan igrač. Za reprezentaciju Rusije iskusni golgeter odigrao je 55 utakmica i postigao 30 golova, izjednačivši rekord Aleksandra Keržakova. Od "Zbornaje" se oprostio nakon Evropskog prvenstva prošle godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.