SUPERLIGA TURSKE

U Trabzonu se još slavi: Bez sedmorice na megdan Hataju

Trabzon može do duple krune

Novi šampion rasterećen u Antakiji: Avdži odmara Mareka Hamšika i sprema tim za polufinale Kupa protiv Kajzerija. Agencije

Piše: G. Š.

6.5.2022

Slavilo se prethodne nedjelje u Trabzonu. Poslije skoro četiri decenije, tačnije 38 godina, turska kruna je završila u gradu na obali Crnog mora. Tri kola prije kraja novi šampion nema nikakav motiv, pa se do kraja prvenstva očekuje skromnija izdanje ekipe Abdulaha Avdžija. Trabzon danas (19 sati) gostuje Hataju. Domaćin je dugo bio kandidat za Evropu, ali je u padu. Bez pobjede je već šest kola (tri boda).


Trabzon može do duple krune

Novi šampion Turske otišao je u Antakiju bez sedmorice fudbalera. U Trabzonu se još slavi, bez sedmorice na megdan Hataju. Sljedeće sedmice je rival Kajzeri u polufinalu. Trener Avdži odmorit će prvu zvijezdu tima, veterana Mareka Hamšika, kao i Grka Manolisa Siopisa. Van stroja zbog povrede su Fode Koita, Bruno Peres, Stefano Densvil i Anders Trondsen.

Husen Turkmen se oporavio od povrede, ali još nije spreman za utakmice, pa nije otputovao na gostovanje Hataju. Očekuje se kombinovani sastav gostiju. Možda još neko od nosilaca igre dobije poštedu. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 1,80.

Domaćin bez Čerekčija i Traorea

Domaćin dočekuje Trabzon bez Kamila Ahmeta Čerekčija i Adama Traorea koji su povrijeđeni, a pod upitnikom je igranje Mehdjia Budžemaa. Najveća opasnost po gol gostiju preti od Marokanca Ajuba el Kabija, koji je sa 15 golova prvi strijelac tima.

U prvom dijelu šampionata, Trabzon je dobio današnjeg rivala sa 2:0 pogocima Đaninija i Andreasa Kornelijusa.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.70. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.