BUNDESLIGA

Bajer u Ligi prvaka: Kiks Demirovićevog Frajburga

Iako nije igrao utakmicu, Lajpcig je prilično zadovoljan rezultatima pretposlednjeg kola Bundeslige

Ermedin Demirović. Arhiva

G. Š.

7.5.2022

Otklonjena je još jedna dilema u Bundesligi - uz Bajern našeg Hasana Salihamidžića i Borusiju Dortmund Njemačku će sljedeće sezone u grupnoj fazi Lige prvaka predstavljati i Bajer Leverkuzen. Iako nije igrao utakmicu, Lajpcig je prilično zadovoljan rezultatima pretposlednjeg kola Bundeslige. Za njih najbitnije, ostali su u trci za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. I ne samo to, sada sve zavisi od njih.


Borba za Evropu

Polufinalista Lige Evrope će u nedjelju u duelu protiv Augzburga moći koliko-toliko da zacijeli rane iz Glazgova, ukoliko trijumfuje kolo prije kraja bit će na četvrtoj poziciji. Upravo je to jedina preostala nepoznanica pred posljednje kolo Bundeslige, što se tiče mjesta koje vode u Ligu prvaka. Ali, bit će velike bitke i oko pozicija za Ligu Evrope i Ligu konferencije.

U subotu je plasman u evropsku elitu obezbijedio Leverkuzen, koji je poslije preokreta slavio trijumf protiv Hofenhajma – 4:2. Domaći su vodili poslije prvog poluvremena, Ruter je u 22. minutu doveo Hofenhajm u vodstvo, izjednačio je Šik u 34, a samo dva minuta kasnije pogodio je Baumgartner.

Ipak, u finišu meča Leverkuzen je ostvario preokret, ispostavilo se vrijedan plasmana u Ligu prvaka naredne sezone. Trijumf "Farmaceutima" ostvarili su golovima Dijabi u 73. i Šik, koji je pogodio tri minuta kasnije. Do kraja meča pogodio je i Alario, u prvom minutu nadoknade susreta.

Demirović ušao u 84. minuti

Frajburg našeg Ermedina Demirovića (ušao u igru u 84. minuti) je igrao vrlo važan meč na domaćem terenu protiv Union Berlina, a potučen je do nogu – 4:1. Već poslije prvog poluvremena gosti su imali tri gola prednosti, pogađali su Promel u 11, Trimel u 30. i Beker u 41. minutu. Počasni pogodak za domaće postigao je Holer u 59. minuti. 

Ni Keln nije uspio doći do pozitivnog rezultata protiv tima koji nema rezultatski imperativ. "Jarčevi" su na domaćem terenu izgubili od Volfsburga, koji je poveo golom Gerharda u 43. minutu.

Ne pretjerano bitan meč odigrali su Grojter Firt i Dortmund. "Milioneri" su ipak rutinski odradili posao i slavili protiv fenjeraša – 3:1. Najbolji pojedinac meča bio je Brandt sa dva pogotka, prenosi SK. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.