ASOVI

Miralem Pjanić za "Avaz": Osim Barcelone trenutno nemam druge planove

Ne znam da li ću početi utakmicu sa Fenerbahčeom, rekao je naš as

Pjanić: Sezona se bliži kraju, a naš trener ima neke svoje vizije za budućnost. Agencije

Piše: G. Šumar

7.5.2022

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića (32) u nedjelju u „Vodafone Parku“ dočekuje ljutog gradskog rivala Fenerbahče, koji se bori za drugo mjesto koje vodi u Ligi prvaka. Tim povodom razgovarali smo sa našim asom, koji s nestrpljenjem očekuje veliki istanbulski derbi.


Istanbulski derbi

- Pred nama je veliki, možda i najveći istanbulski derbi - Bešiktaš, Fener i Galata su tri najveća turska kluba - rekao je Pjanić u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Derbi je uvijek derbi, bez obzira na plasman na tabeli. Očekujem veliku utakmici. Sigurno da nismo imali najbolju sezonu ove godine, ali predstojeći derbi nam mnogo znači. Naravno, zbog navijača, ali i nas samih, te prestiža. Puno bi nam značilo da osvojimo sva tri boda.

Fenerbahče je odigrao odličan drugi dio sezone, ali na kraju nije osvojio ništa.

Pogotovo u posljednjim utakmicama, igraju konstantno dobro i ostvaruju dobre rezultate. Ali naravno, mi moramo pokazati puno više, to želimo. Znamo koliko nam svima znači ovaj derbi, tako da ćemo igrati i za navijače. Također, želja nam je da poboljšamo naš plasman na tabeli, istakao je naš reprezentativni veznjak.

Bešiktaš je trenutno šestoplasirani, s bodom manje od Alanjaspora, te četiri poena iza Bašakšehira...


Miralem Pjanić. Arhiva

Vizije za budućnost

Ako je suditi po posljednjim izvještajima iz Istanbula, trener Bešiktaša Valerijen Ismael (Valerien) još nije odredio startnu postavu.

- Ne znam da li ću početi utakmicu... Sezona se bliži kraju, a naš trener ima neke svoje vizije za budućnost. On je doveden za naredne dvije godine, tako da sada polako priprema ekipu i za ono što ga očekuje u narednoj takmičarskoj godini. Zbog toga ne znam da li ću biti starter ili ću ući u igru. Uglavnom, spreman sam i stojim na raspolaganju stručnom štabu. U svakom slučaju, najvažnije je da Bešiktaš na kraju osvoji sva tri boda... Naravno, svi smo očekivali pozitivniju godinu, ali zbog više razloga nismo to ostvarili i sada nismo na poziciji koju smo očekivali, zaključio je Pjanić.

Povratak u Barcelonu

Kako se približava prijelazni rok i istek posudbe u Bešiktaš, Pjanić je ponovo u centru pažnje.

- Pod ugovorom sam sa Barcelonom. Dosta stvari se ponovo piše, te idem tamo, idem ovamo, a ja sam jednostavno cijelu godinu bio fokusiran na Bešiktaš. Od naredne takmičarske godine sam ponovo u Barceloni, gdje sam pod ugovorom još dvije godine i najnormalnije je da se vratim tamo. Trenutno nemam nikakve druge planove. Jako mi je bitno da se dobro pripremim u predsezoni, pošto posljednjih godina nisam uvijek imao priliku da to uradim kako treba. Znači, da odradim normalne pripreme sa klubom u kojem ću ostati ili biti. Ove godine sam kasnio sa pripremama, u Bešiktaš sam došao na kraju prijelaznog roka. Pretprošle godine sam malo kasnio zbog korone, tako da je uvijek bilo tih nekih problema. Nadam se da ću u narednoj sezoni vrlo rano znati sve i biti spreman za ekipu u kojoj ću igrati. Ponavljam, vraćam se u Barcelonu, to su mi trenutni planovi, rekao je Pjanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.