ZMAJEVI POBIJEDILI NA LUŽU

Porto ovjerio 30. titulu u Lisabonu

Zmajevima je za zvanično skidanje Sportinga sa trona bio dovoljan remi u glavnom gradu, ali su ipak uspjeli da pretposljednji prvenstveni meč u sezoni okončaju sa stilom i u dubokoj sudijskoj nadoknadi gurnu prst u oko najtrofejnijem klubu u državi

Peti put u posljednji deset godina velikan sa Dragaa je postao gospodar fudbalske elite na krajnjem zapadu Pirineja. Agencije

G. Š.

7.5.2022

Slave fudbaleri Porta osvajanje trofeja u sred Lisabona. Nije moglo slađe, nego da se 30. naslov šampiona Portugala proslavi pobjedom protiv Benfike na njenom Lužu. "Zmajevima" je za zvanično skidanje Sportinga sa trona bio dovoljan remi u glavnom gradu, ali su ipak uspjeli da pretposljednji prvenstveni meč u sezoni okončaju sa stilom i u dubokoj sudijskoj nadoknadi gurnu prst u oko najtrofejnijem klubu u državi - 1:0.

Peti put u posljednji deset godina velikan sa Dragaa je postao gospodar fudbalske elite na krajnjem zapadu Pirineja i sada već možemo da pričamo o ozbiljnoj dominaciji u međusobnim duelima sa "Orlovima" od kojih nisu izgubili preko tri godine i koje su seriji nepobjedivosti od devet mečeva tukli čak sedam puta.

Večeras su pobijedili zahvaljujući golu Nigerijca Zaidua koji je autoritativno okončao kontra napad u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Benfika je jedinu motivaciju, pošto rezultatske nije bilo, mogla da traži isključivo u rušenju Porta i prekidu negativne serije. Možda bi ishod bio drugačiji da je Darvin Nunjez bio u liniji sa protivničkom odbranom prilikom duge lopte koja je prethodila njegovom golu u 50. minutu. Međutim, zbog minimalnog ofsajda koji je prepoznala VAR tehnologija, gol Urugvajca je poništen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.