REAL MADRID

Anćeloti nakon poraza od Atletika: Nije vrijeme za borbu u ovom razdoblju

Nismo bili sretni u prvom poluvremenu jer smo imali puno netočnih dodavanja, rekao je trener Reala

Karlo Anćeloti. Arhiva

G. Š.

9.5.2022

Real Madrid već je osigurao i proslavio naslov prvaka Španije, a trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) progovorio je o planovima nakon poraza u nedjeljnom gradskom derbiju s Atletikom na stadionu "Vanda Metropolitano" (1:0).

U nastavku smo bili bolji

- Nije vrijeme za borbu u ovom razdoblju. Nismo bili sretni u prvom poluvremenu jer smo imali puno netočnih dodavanja. U ovakvim je utakmicama mentalni aspekt vrlo važan, ponekad i odlučujući. Atletiko je u tom smislu imao prednost. Nama nisu bili potrebni bodovi, ali trebali smo odigrati dobru utakmicu. U nastavku smo bili bolji. Morali smo odmoriti one koji su bili umorni kako bismo izbjegli probleme – objasnio je Anćeloti.

Atletiko je osvojio važne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka, a Diego Simeone je upisao prvu pobjedu protiv gradskog rivala još od 2016. godine.

- Bila je to dobra utakmica, posebno u nastavku. Bili smo blizu izjednačenja i moramo ovako nastaviti. Prioritet je izbjeći probleme i dati minutažu onima koji su manje igrali, tako će biti u sljedećim utakmicama, rekao je trener Reala.

"Kraljevski klub" u četvrtak dočekuje Levante, potom u nedjelju gostuje kod Kadiza, a uoči finala Lige prvaka na domaćem terenu dočekuje Betis.


Benzema, Modrić, Vinicius....

- U četvrtak će igrati oni koji su igrali manje u nedjelju, to su Benzema, Modrić, Vinicius... Te utakmice pomažu nam da ostanemo u ritmu, istakao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak želi sve igrače u optimalnom stanju uoči velikog finala s "Redsima".

- Benzema je bio umoran i neoporavljen. Prva stvar koju trebam napraviti je izbjeći probleme. Modrić je također bio umoran i nisam ga želio postaviti u ekipu od samog početka. Ideja je da svi budu na raspolaganju 28. maja i na tome radimo. Imamo dovoljno vremena i moramo odigrati ove utakmice jer su one dobre za nas. Imamo priliku vratiti sve igrače i doći u finale u dobroj formi – zaključio je Anćeloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.