TEŽAK ISPIT

Konjaspor danas ima posljednju šansu za plasman u Ligu prvaka

Ovog ponedjeljka mogu da priđu Feneru na dva boda zaostatka, ali moraju da pobijede Antaliju i zaustave sjajnog Luiza Adrijana

Amar Rahmanović. Arhiva

Piše: G. Š.

9.5.2022

Porazi od Rizespora i Karagumruka u posljednjih nekoliko sedmica možda ipak i ne koštaju fudbalere Konjaspora naših Ibrahima Šehića, Marina Aničića, Amira Hadžiahmetovića i Amara Rahmanovića mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ukazala im se nova prilika da se domognu drugog mjesta u Superligi Turske, poslije jučerašnjeg remija Fenerbahčea i Bešiktaša našeg Miralema Pjanića (1:1). Ovog ponedjeljka mogu da priđu Feneru na dva boda zaostatka, ali moraju da pobijede Antaliju i zaustave sjajnog Luiza Adrijana.

Pisali smo već o tome koliko je dolazak Brazilca iz Palmeirasa ove zime preokrenuo Antaliji sezonu. Tim koji se borio za opstanak je samo zahvaljujući prisustvu legendarnog golgetera Šahtjora i Milana postao sila koje se svi u Turskoj plaše. Od februara do sada ona ne zna za poraz, vezala je 13 utakmica (osam pobjeda i pet remija), pa se od ekipe sa dna tabele pretvorila u tim koji je sada blizu izlaska u Evropu! Ukoliko bi pobijedila Konju, petoplasiranoj Alanji bi Antalija prišla na samo tri poena zaostatka i vrlo je realno da bismo je gledali u Ligi konferencije sljedeće sezone. Adrijanov učinak gledan kroz statistiku nije tako strašan, postigao je tri gola i zabilježio dvije asistencije. Međutim, njegov doprinos se ne ogleda samo kroz taj učinak. Brazilac je podigao čitavu ekipu na viši nivo.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.60. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.