MOSTAR

Plivači Orke osvojili ukupno 30 pojedinačnih i štafetnih medalja

Miting je održan na Sveučilišnom bazenu u Rodoču

Plivači Orke osvojili su 11 zlatnih, 13 srebrenih i šest bronzanih medalja. Avaz

Piše: G. Š.

9.5.2022

Klub vodenih sportova Orka iz Mostara u saradnji sa Sveučilišnim klubom vodenih sportova SUM u subotu je organizirao 2. međunarodni plivački miting "Sveučilišni kup - Sprintko", na kojem je učestvovalo 14 klubova iz Hrvatske i BiH, s oko 250 mladih plivača. Miting je održan na Sveučilišnom bazenu u Rodoču, a sudjelovali su klubovi Aquafit - Sarajevo, Bosna - Sarajevo, Dami - Sarajevo, GKVS Sarajevo, Leotar - Trebinje, Mornar - Split, Novi Grad - Sarajevo, Orka - Mostar, Sharks - Sarajevo, Spid - Sarajevo BIH, Sport Time - Sarajevo, Sprint - Tuzla, Velež - Mostar i Zrinjski - Mostar, saopćeno je iz KVS Orka.


Klara Drlja i Aljoša Stanić osvojili pehare

Plivači Orke osvojili su ukupno 30 pojedinačnih i štafetnih medalja, od čega 11 zlatnih, 13 srebrenih i šest bronzanih medalja.

Medalje za "Orku" na ovom mitingu osvajali su Aljoša Stanić, Jakov Paradžik, Joško Rozić, Andrijana Škobić, Asja Đedović, Klara Drlja, Merjem Čampara, Petra Mandarić, Sara Anđelopolj, Mak Torlo, Matko Rozić, Noah Mandarić, Petar Jakovljević i Tarik Marić.

Pored osvajača medalja, klub su na novom mitingu predstavaljali još Adian Zilić, Bruno Marijanović, Emin Bešo, Ivan Drlja, Ivo Vrljić, Jan Kovač, Jure Trubarac, Leon Arapović, Vito Šutalo, Iman Fajić, Inea Harmandić, Ivana Šarac, Jelena Mandić, Lea Pudar, Zana Demirović, Miro Ivanković, Rean Velagić, Robert Šuman, Stefan Dragić i Stojan Mandić.

Pehar za najbolje pojedince mitinga po kategorijama osvojili su Klara Drlja i Aljoša Stanić, dok je Orka u statistici osvojenih medalja u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto iza splitskog "Mornara".

Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić na mostarskom Sveučilištu, koji je posebno istaknuo da je ponosan što se ovakav događaj događa na Sveučilišnom bazenu, te da je ovaj miting još jedan dokaz da mostarsko Sveučilište daje doprinos široj društvenoj zajednici ulaganjem između ostalog i u sportsku infrastrukturu i da će to nastaviti i dalje raditi.


Upis u školu plivanja

Miting je otvorila najbolja bosanskohercegovačka plivačica i sportašica Lana Pudar, koja je pružila podršku mladim plivačima, poručivši im da je i ona krenula u svijet plivanja upravo na ovakvim mitinzima, te da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, da vrijedno treniraju i da mogu dosta toga napraviti.

KVS Orka nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u klubu i školi plivanja.

Kako naveode iz kluba, pred njima je veliki broj klupskih i reprezentativnih natjecanja, a u toku je i upis u školu plivanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.