FRANCUZ OŠTAR

Evra opleo po Gvardioli: On je sebični kontrol-frik

Siti ima samo pare i igrači idu tamo zbog toga, smatra legendarni bek Junajteda

Evra: Gvardiola pati od toga da on bude jedini vođa. AGENCIJE

A. V.

10.5.2022

Patris Evra (Patrice Evra), legendarni lijevi bek Mančester junajteda kritizirao je Pepa Gvardiolu (Guardiola) što nema vođu tima.

Smatra da je to razlog šokantnog ispadanja Mančester sitija od Real Madrida u polufinalu Lige prvaka.

- Siti treba vođe, ali Gvardiola ne želi vođe. On ne želi igrače s jakom osobnošću jer pati od toga da on mora biti jedini vođa. Naravno da trener mora biti glavni, ali momčad treba lidera i na terenu. Zato kada je Siti u nevolji, nema nikoga da ga povede i spasi. Gvardiola, naime, ne može ući u teren i zaigrat - izjavio je Evra za Prime Video i dodao:

- Guardiola sastavlja tim po načelu da u njoj ne mogu biti igrači koje odlikuje snažan personaliti i to je tako očito kada pogledate igrače Sitija. Ekipu na gradi na njima, nego tako da može kontrolirati sve i svakoga. Kada stvari krenu loše, uvijek odlučuje samo on.

Evra je napao i filozofiju Pepovog kluba.

- Siti je kao i PSG, klub temeljen na novcu. Naravno, Real također ima novca, ali i veliku priču iza sebe. Siti, pak, ima samo pare i igrači idu tamo jedino zbog toga. Naravno da onda i osvajaju trofeje, ali Siti biraju samo zato što uvijek plaća više od ostalih - dodao je Francuz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.